Vissen in een andere vijver

2 juni 2021 13:24

Vissen in een andere vijver

“Jullie vissen toch allemaal in dezelfde vijver?” Een opmerking die ik soms hoor van ondernemers die op zoek zijn naar talent voor hun organisatie. In de huidige arbeidsmarkt is het voor veel werkgevers steeds moeilijker om de juiste medewerkers te vinden. Toch kun je als werkgever en recruitmentbureau zeker je vijver vergroten. Door anders te kijken, het juiste materiaal en de juiste technieken te gebruiken en door te werken vanuit een maatschappelijk gedreven purpose.

Hoe vaak komt het niet voor dat op papier iemand de beste kandidaat lijkt, maar in de praktijk geen match blijkt te zijn? Vaak zoeken recruitmentbedrijven en werkgevers in dezelfde vijver omdat ze kijken naar bepaalde kwalificaties. Door de werknemer en zijn talenten centraal te zetten in je werk- en denkproces en te werken vanuit je purpose doorbreek je dit patroon. Bij Olympia bouwen we aan een duurzame relatie met flexkrachten. Kandidaten weten dat wij voorbij hun cv durven kijken naar hun ontwikkelpotentieel en drijfveren. We stellen vragen als: waar word je gelukkig van en waar kom je je bed voor uit? Hiermee volgen we onze purpose: we zijn een aanjager in de transitie naar een arbeidsmarkt waarin iedereen werk ziet als een betekenisvolle activiteit. Daarbij draait het om betekenisvolle matches: mensen aan werk helpen dat er voor hen toe doet. Want mensen die beseffen dat ze werk doen dat ertoe doet, ervaren meer voldoening, zijn gemotiveerder en productiever.

Werken vanuit een maatschappelijk gedreven purpose

Betekenisvol werken is ontzettend belangrijk. Ik ben ervan overtuigd dat bezieling werkt en inspireer graag andere ondernemers. Omdat ik geloof dat bedrijven die niet hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen, in de toekomst dreigen te verdwijnen. De huidige en toekomstige generatie werkzoekenden kiezen ervoor om relevant te zijn. Werk doen dat ertoe doet. Ze willen het gevoel hebben het verschil te kunnen maken en bij te kunnen dragen aan een maatschappelijk doel. Impact maken inspireert, waarmee je een magneet wordt voor nieuw talent. Daarom is het voor werkgevers belangrijk om te werken aan een sterke identiteit die aansluit bij je ambities, wensen en overtuigingen. En voor recruitmentbureaus om zorgvuldig te werven en in te zetten op langetermijnrelatie met flexkrachten.

100% levergarantie

Met onze unieke werkwijze en onze eigen datagedreven en effectieve recruitmenttechnologie bieden we werkgevers die op zoek zijn naar nieuw talent 100% levergarantie. We leveren in korte tijd dankzij een goed opgebouwd bereik, talenten in de logistiek, productie, industrie en zakelijke dienstverlening. Talenten die zich vanwege onze purpose aan Olympia hebben verbonden. Niet alleen zijn onze vacatures zeer goed online vindbaar, we hebben compleet inzicht in de markt. Zo kunnen we de zoektocht optimaliseren en zetten we in op vacatureteksten die de juiste kandidaat prikkelen. We bereiken en benaderen niet alleen actief werkzoekenden, maar juist ook latente kandidaten met een winnend aanbod.

Zoek je het juiste talent voor je organisatie? Gooi je hengel eens in een andere vijver!

Ondernemer Olympia-vestigingen Lichtenvoorde, Doetinchem, Haaksbergen, Hengelo

Tel. 0544- 353 940

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.