Virtual ICT-management ondersteunt ondernemers bij hun strategische keuzes

5 december 2016 10:35

Virtual ICT-management ondersteunt ondernemers bij hun strategische keuzes

Ondernemers in het mkb maken regelmatig strategische keuzes, maar realiseren zich niet altijd welke consequenties deze keuzes hebben voor hun ICT. L’Unité biedt hiervoor een nieuwe dienst: de virtuele ICT-manager.

“Omdat L’Unité al ruim 25 jaar actief is als ICT-adviseur voor het mkb, zijn we goed op de hoogte van wat er speelt. Uit onze ervaring blijkt dat ondernemers ondersteuning nodig hebben bij hun strategische keuzes op het gebied van ICT”, stelt CEO André Colletta. “Kleinere bedrijven kunnen zich geen ICT-manager veroorloven. De grotere bedrijven hebben er misschien wel een, maar hij of zij heeft vaak behoefte aan een sparringpartner met een brede blik op het ICT-veld en de toekomst daarvan.” Die ondersteuning wil L’Unité 
graag bieden in de vorm van virtual ICT-management. “Wij stellen een ICT-manager ter beschikking die periodiek met de ondernemer om de tafel gaat zitten om de toekomstplannen te bespreken en dan met name de consequenties van deze plannen voor de ICT. Zo kan de ondernemer optimaal gebruik maken van kennis en kunde, zonder de onnodige ballast”, aldus salesdirector Jerry Kleinman.

Virtuele ICT-manager als pro-actieve schakel

Er is behoefte aan deze dienstverlening: “Een ondernemer is eigenlijk altijd met de toekomst bezig; ‘hoe gaat mijn onderneming eruit zien?’ Uitbreiden of juist inkrimpen, innovatie; veel strategische beslissingen hebben consequenties voor de ICT-structuur van de onderneming. Als daar niet tegelijkertijd over wordt nagedacht, moeten er uiteindelijk ad hoc beslissingen worden genomen en moet er snel worden gehandeld. Snel handelen betekent vaak ook dat er fouten kunnen worden gemaakt, verkeerde beslissingen worden genomen en dat niet voldoende wordt nagedacht over toekomstige ICT-ontwikkelingen. Maar bijna nog belangrijker: vaak is er ook geen ICT-budget vastgesteld, waardoor alles wat er aan ICT moet gebeuren al op voorhand ‘boven budget’ is”, stellen Jerry en André. Als een ICT-manager die bekend is met het bedrijf meedenkt in de strategie, kunnen o.a. dit soort problemen worden voorkomen.

“Veel strategische beslissingen hebben consequenties voor de ICT”

“De ICT-manager zal een meerjarenbegroting aan de plannen van de ondernemer hangen. Veranderen de plannen dan worden uiteraard de gevolgen voor de ICT bijgesteld, inclusief de begroting. Je kunt beter een begroting bijstellen, dan voor onverwachte kosten komen te staan! Het voordeel voor ons (en daarmee ook voor onze opdrachtgever): we kunnen de inzet van onze mensen beter plannen, zodat er op het juiste moment voldoende consultants met de juiste kennis beschikbaar zijn. Het voordeel voor de ondernemer: een ‘eigen’ ICT-manager, zonder dat deze op de payroll staat, die een transparante ICT-strategie uitrolt.”

De virtuele ICT-manager heeft nog een ander voordeel. “Als je op vaste momenten met elkaar om de tafel gaat zitten, kun je met elkaar meedenken, waardoor zowel de ondernemer als wij beter kunnen inspelen op uitdagingen en innovaties.”

25 jaar kennis en ervaring

L’Unité is het Franse woord voor eenheid, oftewel ‘Eenheid in Automatisering’ CEO en founder André Colletta: “Voor een ICT-bedrijf is een 25-jarig bestaan best uniek. We zijn gestart als hard- en softwareleverancier, maar al vrij snel sloeg de balans door naar de managed services. De levering van hardware is nog steeds een onderdeel van onze dienstverlening wat door onze klanten zeer gewaardeerd wordt. “Immers, hoe fijn is het als de selectie van de benodigde hardware, uitvoeren van DOA-check, images maken en uitrollen etc. geheel door ons verzorgd wordt?” L’Unité heeft bewezen te beschikken over een vooruitziende blik, vertelt Kleinman. “In 2004 boden wij al cloudoplossingen aan. Dat was echt helemaal nieuw, maar is inmiddels de meest toegepaste oplossing geworden!”

L’Unité is een bedrijf met mkb-klanten, maar mag ook grote organisaties met buitenlandse vestigingen tot de klantenkring rekenen. “We zijn een klein bedrijf met ook grote klanten. Zij kiezen bewust voor ons, ondanks dat ze zelf een ICT-afdeling hebben, omdat wij flexibel zijn en omdat we over brede ICT-kennis beschikken.”

L’Unité Groep

www.lunite.nl


terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.