Vijf tips om snel de juiste zakelijke financiering te regelen

28 oktober 2020 16:24

Vijf tips om snel de juiste zakelijke financiering te regelen

Ondernemers die geld nodig hebben voor hun bedrijf kunnen eenvoudig online een lening aanvragen. Maar met zoveel aanbieders en mogelijkheden is het soms lastig om de juiste keuze te maken. Marktplaatsen voor zakelijke financiering bieden uitkomst.

Vijf tips om op zo'n marktplaats voor zakelijke financiering snel de juiste oplossing te vinden:

1. Bedenk wat je nodig hebt  

Zie je een kans of ben je door Corona in de problemen gekomen? Bepaal eerst of een financiering de juiste oplossing is en maak vervolgens een investeringsplan. Houd daarbij rekening met onvoorziene kosten en maak een reële inschatting. Wees niet te zuinig door te dicht bij de ondergrens te zitten, maar vraag ook geen onhaalbaar hoog bedrag aan.

Kredietverstrekkers willen precies weten wat je met het krediet gaat doen. Dus hoe beter je plan, hoe groter de kans dat je de financiering rond krijgt.

2. Begin op tijd 

Dit geldt vooral voor ondernemers die extra geld nodig hebben om hun bedrijf door een dal seizoen heen te helpen. Of die extra voorraden moeten inslaan voor het begin van een drukke periode. Door op tijd te beginnen met de oriëntatie, heb je de financiering eerder rond. En dat kan ervoor zorgen dat je bedrijf gezond blijft en niet in de problemen komt.

Financiering is vaak duurder als er druk op de ketel staat. Je hebt geen tijd om alle mogelijkheden op een rijtje te zetten. En als je bij een lastige situatie te lang wacht, kan het zomaar zijn dat je helemaal geen lening meer rond krijgt.

En ook als je een interessant businessplan hebt, is het zaak om tijdig je financiering aan te vragen. Want voor je het weet, is je plan achterhaald of is iemand anders je voor.

3. Zorg voor een goede administratie

Elk financieringsplatform heeft relevante informatie van je nodig om gericht te kunnen zoeken naar een financieringsoplossing. Starters moeten een helder ondernemersplan met financiële verwachtingen aanleveren, en zo nodig een investeringsplan. Zorg dat je deze zaken op orde hebt.

Bestaande ondernemers moeten jaarcijfers en bankafschriften aanleveren. Afhankelijk van de financieringsaanvraag, zijn specifieke documenten nodig zoals KvK, verzekeringen et cetera. Om de aanvraag soepel te laten verlopen, is het wel zo handig om je zakelijke administratie goed op orde te hebben. Denk ook aan de juiste inlogcodes en contactgegevens van je accountant.

Wilt u zakelijk groeien? Kijk dan vrijblijvend naar uw financieringsopties op www.fundingoptions.nl/financieringsopties

4. Houd rekening met het doorloopproces

Ook al verlopen deze processen steeds digitaler, toch duurt het vaak langer dan je denkt. Neem de tijd om de verschillende oplossingen goed te bekijken en de juiste keuze te maken. Weet dat dit soort aanvragen altijd een bepaalde doorlooptijd hebben. Verdiep je in dit proces zodat je niet voor onverwachtse verrassingen komt te staan.

5. Gebruik het platform als vertrekpunt

Vaak zien ondernemers het platform voor financieringsopties als laatste optie. Terwijl het juist een ideaal vertrekpunt is om je te oriënteren op de juiste financieringsopties voor jouw bedrijf.

Door het platform in te zetten, kom je ook mogelijkheden tegen die je vooraf niet had kunnen bedenken. En je kunt zelf bepalen of je je alleen online wilt oriënteren of juist liever persoonlijke advies wilt van een financieel adviseur.

Het grote voordeel is dat je maar een keer alles hoeft te overleggen en niet bij elke kredietverstrekker opnieuw hoeft te beginnen.

                   

Eugenie Casier, directeur bij Funding Options Nederland

Wilt u zakelijk groeien? Kijk dan vrijblijvend naar uw financieringsopties op www.fundingoptions.nl/financieringsopties

Funding Options is dé marktplaats voor zakelijke financiering en helpt bedrijven in Nederland en het VK bij het vinden van zakelijke financiering die het beste bij hun situatie aansluit. Via een panel van meer dan 70 actieve kredietverstrekkers verleent Funding Options jaarlijks meer dan €100 miljoen aan duizenden MKB-ondernemingen. Het is snel, flexibel en verplicht de aanvrager tot niets.

 

 

Naar alle berichten van Funding Options terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.