Viisi Hypotheken benoemd tot beste werkgever Europa

21 september 2021 12:15

Viisi Hypotheken benoemd tot beste werkgever Europa

Hypotheekadviesketen verkozen tot ‘European Best Workplace’

Eerder vandaag is Viisi Hypotheken voor de eerste keer in haar bestaan uitgeroepen tot beste werkgever van Europa in de categorie kleine bedrijven (tot vijftig medewerkers). De titel European Best Workplace wordt jaarlijks uitgereikt door onderzoeks- en adviesbureau Great Place to Work op basis van een uitgebreide analyse op het gebied van medewerkerstevredenheid en werkgeversbeleid. Dit jaar deden er 3.000 organisaties mee uit 36 verschillende landen, met samen meer dan één miljoen werknemers.

Eerder dit jaar werd Viisi Hypotheken voor de derde keer op rij benoemd tot beste werkgever van Nederland. Na een dertiende en vierde plaats bij de edities van 2019 en 2020, mag de Nederlandse hypotheekadviesketen zich nu ook officieel de beste werkgever van Europa noemen. “Wij zijn er ontzettend trots op dat we juist in het jaar van de coronacrisis deze prijs in ontvangst mogen nemen”, zegt Tom van der Lubbe, medeoprichter van Viisi Hypotheken. “Niet alleen in goede tijden, maar nog meer in moeilijke tijden is het ontzettend belangrijk om je eigen mensen op de eerste plaats te zetten; zij zijn namelijk het onderscheidend vermogen van het bedrijf. De coronacrisis is wat dat betreft wel een lakmoesproef. Het is niet verwonderlijk dat organisaties die solidair zijn geweest met hun medewerkers als winnaars uit de bus komen.”

Goed werkgeverschap

Dankzij de focus op goed werkgeverschap is Viisi Hypotheken het afgelopen jaar sterk gegroeid. Van der Lubbe: “De afgelopen achttien maanden hebben laten zien dat goed werkgeverschap meer behelst dan alleen een pingpongtafel of een koffiebar met duurzame koffiebonen en havermelk cappuccino's. Als een gevolg van de coronacrisis prikten werknemers steeds vaker door zogenoemde ‘social washing’ heen. In de Verenigde Staten zijn de gevolgen al zichtbaar en spreekt men zelfs van een ‘Great Resignation’ of ‘Big Quit’. Omdat de crisis iedereen heeft getroffen, zie ik het vooral als een uitgelezen kans om een inhoudelijke discussie te starten over wat goed werkgeverschap is en hoe we weer meer op de inhoud- in plaats van de verpakking kunnen concentreren Laten we hopen dat na de ‘Big Quit’, geen werkgever het woord ‘Human Resources’ nog in de mond durft te nemen.”

Over Viisi Hypotheken

Viisi Hypotheken is gespecialiseerd in onafhankelijk hypotheekadvies en begeleidt met name starters en young professionals bij de aankoop van een woning. Alle adviseurs zijn academisch opgeleid. Viisi Hypotheken is een bedrijf met een duidelijke missie: let’s change finance. Het bedrijf heeft een zogenaamde #peoplefirst strategie, dat betekent dat eigen medewerkers op de eerste plaats komen, daarna komen de klanten en dan pas de aandeelhouders.

terug

Reacties op dit bericht

Reactie plaatsen? Log in met uw account.