Verzeker je bedrijfspand met een gebouwenverzekering

3 februari 2020 11:00

Verzeker je bedrijfspand met een gebouwenverzekering

Wanneer je een bedrijfspand voor eigen gebruik koopt, staan de meeste ondernemers stil bij het feit dat ze het pand moeten verzekeren. Bij een aankoop met als doel om het pand te verhuren kan het echter gebeuren dat er niet wordt stilgestaan bij het verzekeren van het pand. Toch ben je als eigenaar eindverantwoordelijk voor wat er in het pand gebeurd (dus ook wat de huurders in je pand doen).

Denk hierbij aan huurders die bedrijfsactiviteiten uitvoeren waarbij met brandgevaarlijke stoffen wordt gewerkt. Kortom, er zijn altijd risico’s waarmee je als verhuurder rekening moet houden. Gelukkig zijn er diverse mogelijkheden om de risico’s met verzekeringen af te dekken. Een van deze verzekeringen is een gebouwenverzekering.

Waarom een gebouwenverzekering?

Met een gebouwenverzekering dek je schade zoals brand- en stormschade en schade als gevolg van diefstal. Het is belangrijk om je tegen dergelijke risico’s te verzekeren, omdat ze grote financiële schade kunnen veroorzaken. Als uitbreiding op de gebouwenverzekering is het aan te raden om een glasverzekering af te sluiten.

Verzekeringen voor huurders

Niet alleen verhuurders moeten verzekeringen afsluiten om zich tegen grote risico’s in te dekken. Ook voor huurders is een aantal verzekeringen van groot belang. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de inventarisverzekering, voorraadverzekering en een bedrijfsstagnatieverzekering.

Inventarisverzekering

Een inventarisverzekering dekt de risico’s voor schade aan de inboedel die je gebruikt om je bedrijfsactiviteiten uit te voeren. Denk aan spullen zoals bureaus, computers en andere machines en stoelen.

Voorraadverzekering

Heb je in je bedrijfspand een voorraad aan producten liggen? Dan kun je eventuele schade aan de voorraad afdekken met een voorraadverzekering. De inventarisverzekering is dus bedoeld voor de spullen om je werk uit te kunnen voeren en je voorraadverzekering is bedoeld voor de spullen die je verkoopt.

Bedrijfsstagnatieverzekeringen

Een bedrijfsstagnatieverzekering zorgt voor financiële ondersteuning voor gevallen waarin bijvoorbeeld brand, diefstal of waterschade ervoor zorgt dat je bedrijfsactiviteiten gedeeltelijk stil komen te liggen.

Goed geïnformeerd een pand kopen, verkopen, huren of verhuren

Naast het afdekken van risico’s waar je je als ondernemer tegen kunt verzekeren, komt er nog veel meer kijken bij het kopen, verkopen, huren of verhuren van een pand. Het kan daarbij gebeuren dat je belangrijke zaken over het hoofd ziet.

Om dat te voorkomen is het verstandig om een bedrijfsmakelaar te benaderen voor advies. Een bedrijfsmakelaar in commercieel vastgoed moet je daarom ook niet als een kostenpost zien, maar als een opbrengstenpost. Hij voorkomt namelijk dat je voor nare verrassingen komt te staan en een te hoge prijs betaald voor het huren of kopen van een pand. Dat laatste doet hij onder andere door het taxeren van bedrijfspanden. Meer weten? Klik op deze link: taxatie bedrijfspand.

terug

Reacties op dit bericht

Reactie plaatsen? Log in met uw account.