Van eenmanszaak naar besloten vennootschap

23 mei 2023 11:10

Van eenmanszaak naar besloten vennootschap

Ontdek de voordelen van de bv

Wanneer je als ondernemer succesvoller wordt, je onderneming groeit en je steeds meer omzet, kan het verstandig zijn om een bv op te richten. Een bv heeft een professionele uitstraling en een aantal aantrekkelijke financiële voordelen.

De belangrijkste reden om voor een bv te kiezen, is dat je met een bv als ondernemer in principe niet persoonlijk aansprakelijk bent. Dit betekent dat, mits er geen sprake is van onbehoorlijk bestuur, schuldeisers van de bv niet bij het persoonlijk vermogen van de ondernemer kunnen komen. Met een bv bescherm je dus je persoonlijke bezittingen zoals je huis, auto en privé geld.

Minder risico en minder belasting betalen waren altijd al belangrijke redenen om over te stappen op een bv. Maar sinds de flexwet is ingegaan is het ook nog eens veel makkelijker om een bv op te richten. Je hebt geen verklaring van geen bezwaar meer nodig en je hoeft niet langer €18.000 te storten.

In deze whitepaper gaan we dieper in op de voordelen en verplichtingen van de bv. Na het lezen van deze whitepaper ken je in ieder geval het antwoord op de volgende vragen.

  • Wat is een bv?
  • Wat is het verschil tussen eenmanszaak en bv?
  • Wat zijn de voordelen van de bv?
  • Wat is een holding en wat zijn hiervan de voordelen?
  • Wat zijn de verplichtingen van de bv?
  • Hoe richt ik een bv of holding op?

Ben je klaar om een bv op te richten? 

Van entrpnr.

Naar alle berichten van Entrpnr terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.