Vakkundig opleiden in transport en logistiek

18 februari 2021 08:00

Vakkundig opleiden in transport en logistiek

“Vorig jaar bestonden we als BEST Groep vijftien jaar. We hebben inmiddels dan ook een flinke naamsbekendheid. Onze klanten vertellen ons dat ze kunnen vertrouwen op de kwaliteit van onze dienstverlening en onze kennis van de markt.”

Transport en logistiek

Aan het woord is directeur Gert Hofmeijer. “Wij merken en ondervinden dat onze naam leeft in de belevingswereld van onze klanten, die zich hoofdzakelijk bevinden in Noord- en Oost-Nederland. Dat uit zich in spontane doorverwijzingen naar BEST als iemand tegen een relatie zegt dat hij een vakchauffeur zoekt. Een van de pijlers onder onze organisatie is een stabiel medewerkersbestand.”

Naast het hoofdkantoor in Hengelo heeft BEST Groep vestigingen in Meppel en Assen. De organisatie is sinds 2005 gespecialiseerd in het uitzenden van personeel, waarbij de focus ligt op chauffeurs en logistiek personeel. De onderverdeling die BEST Groep daarbij hanteert, bestaat uit een aantal specifieke units. De tak BESTChauffeurs & Logistiek verzorgt alle activiteiten op het gebied van poolmanagement en het uitzenden en detacheren van gediplomeerde vakchauffeurs en logistieke arbeidskrachten – variërend van gediplomeerde heftruckchauffeurs en orderpickers tot planners en logistieke managers. Aanvullend biedt BEST Personeelsdiensten onder meer werving & selectie, uitzenddiensten en outplacement. Gert Hofmeijer: “Bovendien zijn wij een strategische samenwerking aangegaan met full-service HR-specialist Cirqon in Hengelo.”

BESTTS Opleidingen

Onlangs is aan de tak BESTChauffeurs & Logistiek het onderdeel BESTTS Opleidingen toegevoegd. Transport Scholingscentrum (TS) uit Wierden is een trainingscentrum op het gebied van Verkeer, Transport, Logistiek, Arbo en Veiligheid, en inmiddels geïntegreerd in de BEST organisatie. Door BESTTS Opleidingen worden diverse opleidingstrajecten aangeboden, zoals dag-, avond- en zaterdagopleidingen. Naast standaard opleidingen worden trainingen op maat geleverd. Bovendien worden verschillende cursussen verzorgd die meetellen voor de nascholing (de Code95) voor beroepschauffeurs in het beroepsgoederenvervoer. De nascholing kan worden samengesteld uit een pakket van beschikbare en relevante praktijkgerichte opleidingen en trainingen.

“Kijk, we weten onderhand allemaal dat er een enorm tekort aan vakmensen heerst” zegt Gert Hofmeijer. “Daar hebben wij net zo goed mee te maken. Maar wij zijn al jaren actief om dat gat op te vullen. Middels het opstarten van deze opleidingentak investeren wij nu in morgen – op deze manier hebben wij onze eigen vakmensen kunnen opleiden.

Een mooi voorbeeld is dat er vanuit BESTTS Opleidingen op dit moment een team van ons in Saoedi-Arabië zit om mensen op te leiden tot instructeurs om rijles te geven aan vrouwen. Zoals bekend mogen vrouwen daar sinds kort autorijden, en op deze manier mogen wij daar een bijdrage aan leveren. Dat vind ik schitterend. Voor mij is dat het bewijs dat onze rol in de markt even actueel als effectief is.”

BEST Groep
Hazenweg 50
7556 BM Hengelo
tel. 085 - 2738800
www.bestgroep.nl

Tekst: Theo Bennes

Naar alle berichten van BESTChauffeurs & Logistiek en BESTPersoneelsdiensten terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.