Vakantiegeld uitstellen. Mag dat?

9 juni 2020 13:30

Vakantiegeld uitstellen. Mag dat?

Als werkgever ben je in Nederland verplicht om vakantiegeld uit te keren aan je werknemers. Dit bedraagt minimaal 8% van het bruto jaarsalaris van je werknemer. De betaling van dit vakantiegeld gebeurt vaak in mei of juni, maar hoe zit het eigenlijk met het betalen van dit fijne extraatje tijdens deze coronacrisis?

Mag je het betalen van vakantiegeld uitstellen?

Er zijn standaardafspraken over het vakantiegeld. Volgens de wet moet het opgebouwde vakantiegeld over de periode van de maanden juni t/m mei uiterlijk op 30 juni zijn uitbetaald. Sommige bedrijven en organisaties hebben ervoor gekozen op een ander, vast moment de jaarlijkse opbouw van vakantiegeld uit te betalen. Dat is dan geregeld in een schriftelijke overeenkomst tussen de werkgever en de werknemer, zoals een cao of een arbeidsovereenkomst. Als er betalingsproblemen zijn, kan de werkgever eenmalig het vakantiegeld op een later tijdstip of in termijnen betalen. Daarvoor moet de werkgever wel de instemming van de werknemer hebben. Het is verstandig om dat schriftelijk vast te leggen.

Overigens worden werkgevers die gebruikmaken van de NOW-regeling ook tegemoetgekomen in de maandelijkse opbouw van vakantiegeld. Bovenop de loonsom komt 30% opslag voor de opbouw van vakantiegeld, pensioenpremies en werkgeverspremies.

We kunnen ons voorstellen dat het ondanks de NOW-regeling financieel niet echt uitkomt om geld te missen. Om dat gat te dichten kan PIN Voorschot je wellicht helpen. Binnen een aantal werkdagen heb je een bedrag van € 2.000 tot € 50.000 op rekening en los je geheel automatisch af via je dagelijkse pin-omzet.

Doe direct vrijblijvend een aanvraag, dan kijken we snel of we wat voor je kunnen betekenen.

PIN voorschot
Kooltjesbuurt 1, 1411 RZ Naarden
Telefoon: 088 388 088 388 0880
https://www.pinvoorschot.nl/
info@emffinance.nl
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar alle berichten van PIN Voorschot terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.