Uw koers bepalen met behulp van de zon

12 oktober 2021 13:47

Uw koers bepalen met behulp van de zon

De zon staat aan de hemel, u zit op ons achterdek met een heerlijke kop koffie; het Friese veen-weidelandschap schuift langzaam aan het schip voorbij. De dag is begonnen, de papieren en plannen liggen klaar, maar eerst varen we fluisterend stil naar een rustige locatie voordat de bespreking gaat beginnen. Zodra we in alle rust en privacy voor anker liggen op het Friese binnenwater gaat u naar binnen om uw vergadering te starten. De zon zorgt voor de energie aan boord.

Duurzaam en energieneutraal

De Vooruitgang is het enige vergaderschip in Nederland dat op de kracht van de zon vaart. Op het dek van de 23 meter lange, meer dan 100 jaar oude, Katwijker liggen 24 zonnepanelen die het schip van energie voorzien. Alles aan boord van het schip is energiezuinig. Bij de verbouw is bij elke stap rekening gehouden met de impact die ons doen en laten op onze leefomgeving heeft. Dat ziet u terug in de techniek aan boord maar ook in het interieur en alle gebruiksvoorwerpen. Overal is de afweging over CO2 uitstoot door transport en productie gemaakt. De Vooruitgang is in alles duurzaam.

Inspirerende ruimte

Binnen lijkt De Vooruitgang niet op een standaard schip. Het bamboe interieur met de grote inlands notenhouten tafel, het interactieve scherm aan de wand en de comfortabele stoelen zouden niet misstaan in een boardroom. Er is bewust voor een rustige moderne sfeer gekozen om zo min mogelijk afleiding te hebben tijdens uw vergadering of bijeenkomst. Tijdens een vergadering aan boord heeft u de ruimte voor 12 personen.

De ruimte valt zo in te richten dat in plaats van één grote tafel ook twee kleinere tafels geplaatst kunnen worden die in hoogte verstelbaar zijn. Met maximaal 25 personen kunt u staand een goede presentatie houden. (u kunt dan niet varen aangezien wij volgens de keuringseisen niet meer dan 12 passagiers mogen meenemen)

Lokaal en biologisch

De keuken van De Vooruitgang serveert streek en seizoensgebonden lunches en diners. Ook bij het samenstellen van de lunch of het diner wordt gekeken naar waar de producten vandaan komen. U vind bij ons geen sinaasappelsap, wel frisse appelsap van appels uit de buurt.

Onze chef kookt volgens het principe dat vlees en vis een aanvulling op de maaltijd zijn en niet de hoofdmoot is. Door zijn samenwerking met permacultuur tuinders en biologische boeren uit de directe omgeving heeft uw lunch of diner een bijzonder kleine voetafdruk.

Neem contact met ons op

Zelf de sfeer en rust aan boord van De Vooruitgang beleven en gebruik maken van de zon om uw besluiten en plannen van energie te voorzien? Vraag naar onze beschikbaarheid.

De Vooruitgang ligt in Akkrum aan de Ulbe Twijnstrawei 31 bij jachthaven De Drijfveer

Contact via 06-81044577 of info@vofdevooruitgang.nl
Onze website is www.vofdevooruitgang.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.