Tijd voor de belastingaangifte

29 februari 2024 09:11

Tijd voor de belastingaangifte

De blauwe enveloppen zijn weer op de mat gevallen en dat betekent dat de belastingaangifte weer ingediend moet worden. Ook voor ondernemers is het weer tijd om de inkomstenbelasting te betalen. Maar hoe zorg je er eigenlijk voor dat je altijd voldoende geld hebt om je inkomstenbelasting te voldoen? Wij geven je 3 tips.

Wanneer ben je ondernemer voor de inkomstenbelasting?

First things first. Wanneer moet je als ondernemer eigenlijk inkomstenbelasting betalen? Want het is goed om te weten dat niet iedere ondernemer een ondernemer voor de inkomstenbelasting is. Volgens de Belastingdienst kwalificeer je als ondernemer voor de inkomstenbelasting als je met je onderneming deelneemt aan het economische verkeer en winst kunt verwachten. Vinden je activiteiten plaats onder de hobby -of familiesfeer? Dan ben je geen ondernemer voor de inkomstenbelasting.

Tip 1: Maak gebruik van online tools

Online is er een hoop te vinden. Google maar eens op ‘’hoeveel inkomstenbelasting zet ik opzij’’ en je komt automatisch uit verschillende rekentools waarmee je kan uitrekenen hoeveel je bij welke omzet opzij moet zetten. Het is handig om hierbij gebruik te maken van een zakelijke rekening, waarop je het geld kan bewaren totdat het tijd is om de inkomstenbelasting te betalen. In de regel is het verstandig om rekening te houden met een percentage van 30% wat je opzij zet voor de inkomstenbelasting.

Tip 2: Reken op basis van omzet

Een vast bedrag per maand opzij zetten kan een risico vormen als je uiteindelijke omzet afwijkt van de verwachting. Hierdoor is het belangrijk om altijd te rekenen met gemaakte omzet. Op deze manier verklein je de kans dat je voor verrassingen komt te staan als je definitieve aanslag op de mat valt.

Tip 3: Maak gebruik van factoring

Kom je erachter dat je toch wat te kort komt in het potje voor de inkomstenbelasting? Dan biedt factoring een oplossing. Door gebruik te maken van factoring worden jouw facturen direct uitbetaald, ongeacht de betalingstermijn die jij met je klant hebt afgesproken. Dit betekent dat je eerder toegang hebt tot je geld, wat je goed kan gebruiken om je potje voor de inkomstenbelasting wat te spekken!

Meer voordelen van factoring

Door gebruik te maken van factoring worden niet alleen je facturen direct uitbetaald, maar wordt ook het debiteurenbeheer van de factuur en het faillissementsrisico overgenomen. Dit zorgt ervoor jij niet alleen direct je geld krijgt, maar ook tijd en negatieve energie bespaard! Wil je meer weten over factoring? O2Factoring helpt je graag verder.

Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem contact op met o2Factoring.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.