Thuiswerken of op kantoor? Zorg voor een goede inrichting

23 november 2022 09:35

Thuiswerken of op kantoor? Zorg voor een goede inrichting

Het werd noodzakelijk om thuis te werken tijdens corona. Nu is er in veel bedrijven een keuze om deels thuis en deels op kantoor te werken. Waar jouw werknemers ook werken, zorg voor een inrichting waar goed gewerkt kan worden. Wij geven je een aantal tips.

Wat heb je nodig om goed thuis te kunnen werken?

Thuiswerken is voor veel werknemers een uitkomst. Tijdens de coronapandemie was het thuiswerken normaal, maar nu we weer naar kantoor kunnen wil niet iedereen terug. Daarom is het belangrijk om te kijken of jouw ondernemers alles hebben om een goede thuiswerkplek te hebben.

Als eerste is het belangrijk om ergonomische bureaustoelen en tafel te hebben. Hierbij kun je alle aspecten verstellen, waardoor je bureau omhoog kan en de stoel precies voor jouw lichaam aangepast kan worden. Laten we ook het toetsenbord en de muis niet vergeten. Hierdoor krijg je geen last van je polsen en spieren in je handen.

De benodigdheden op kantoor

We mogen weer op kantoor werken. Voor veel mensen is het fijn om de collega’s weer te zien en samen op één locatie te zitten. Het is wel belangrijk dat het kantoor een plek is waar werknemers graag komen en waar comfort hoog in het vaandel staat. Bij Dimehouse vind je verschillende meubels voor kantoor. Deze hebben een mooie uitstraling en zijn comfortabel.

Ergonomische stoelen en bureaus zijn ook onmisbaar op kantoor. Zorg voor materialen die kwalitatief zijn en in hoogte verstelbaar. Op deze manier creëer je een fijne werkomgeving en willen je werknemers ook graag naar kantoor komen. Dit is goed voor het teamgevoel en uiteindelijk voor het werkgeluk.

Niet vergeten; sfeer verlicht stress

Wat ook meehelpt aan het werkgeluk is sfeer. Zowel een kantoor als je thuiswerkplek moet sfeervol aangekleed zijn. Hierbij kun je denken aan bloemen en planten en foto’s van je team of gezin. Dit helpt bij het verlagen van stress en dat is wat jouw werknemers ook verdienen.

Vaak zien we kantoortuinen terugkomen op de werkvloer. Dit is niet alleen gezellig, maar zorgt ook voor verse zuurstof. Daarnaast staat de natuur op die manier dichter bij ons en dat is goed voor de gemoedstoestand. Dus laat maar komen die plantjes!

De trend van huisdieren voor werknemers

Tot slot willen wij nog een opvallende trend met jou delen. De huisdieren trend. Hierbij is het steeds normaler om honden op kantoor te hebben. Denk je dat dit de productiviteit vermindert? Denk dan nog maar eens. Het is uit onderzoek gebleken dat kantoorhonden een aanwinst zijn voor het team.

Doordat een hond naar buiten moet kunnen jouw medewerkers even hun hoofd leegmaken, een frisse neus halen en daarna productiever aan het werk gaan. Verder werkt het hebben van een huisdier om je heen stress verlagend en voelen jouw werknemers zich beter.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.