Terug naar kantoor met MediaMarkt Zakelijk

8 september 2021 10:00

Terug naar kantoor met MediaMarkt Zakelijk

Na maandenlang thuiswerken stellen steeds meer ondernemingen hun kantoren weer open voor medewerkers. Het hybride werken wordt bij sommige ondernemingen de nieuwe norm en hierbij wisselen medewerkers werken op kantoor af met thuiswerken.

Bij de teruggang naar kantoor verdient de gezondheid van medewerkers alleen wel de topprioriteit. Of je nu op kantoor of thuis aan het werk bent: een goede werkplek is essentieel! Voor optimale prestaties en het voorkomen van lichamelijke klachten zijn goed ingerichte, ergonomische, hygiënische en efficiënte werkplekken belangrijk. Hebben jouw medewerkers voldoende technologische hulpmiddelen om het werk goed uit te voeren, zowel thuis als op kantoor?

Hybride werken vraagt om een andere indeling van de traditionele werkplek. Met alleen een computer, een muis en toetsenbord ben je er nog niet. Ergonomie is het sleutelwoord. Voor het voorkomen van lichamelijke klachten is een juiste werkhouding essentieel. MediaMarkt Zakelijk biedt daarom diverse ergonomische producten zoals muizen, toetsenborden en standaarden om (thuis)werkplekken zo gezond en comfortabel mogelijk in te richten.

Bovendien moeten de medewerkers die werken op een flexwerkplek hun laptop snel kunnen aansluiten aan externe randapparatuur als een monitor, toetsenbord en muis. Hiervoor biedt MediaMarkt Zakelijk speciale docking stations en zorg dat bureaus en flexplekken op minstens anderhalve meter van elkaar verwijderd zijn. Waar dat niet mogelijk is, kunnen onze spatschermen uitkomst bieden.

Videoconferencing speelt ook een belangrijke rol voor het hybride werken. Denk daarom aan het inrichten van videoconferencing-ruimtes waarin thuiswerkers efficiënt kunnen overleggen met hun collega’s of relaties die op kantoor werken.

Hybride werken brengt alleen beveiligingsrisico’s met zich mee. Medewerkers nemen apparatuur in en uit kantoor mee en benaderen gevoelige gegevens op afstand. Zorg daarom voor veiligheid met de securitysoftware van ESET en overweeg een Mobile Device Management systeem om apparatuur op afstand te beheren.

MediaMarkt Zakelijk biedt diverse services en diensten om jouw onderneming nog beter te laten functioneren. Zo kun je als ondernemer doen waar je goed in bent, namelijk ondernemen. Neem via onze zakelijke contactpagina vrijblijvend contact met ons op, of mail naar zakelijk@mediamarkt.nl om te zien wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

Naar alle berichten van Mediamarkt Zakelijk terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.