Teleon Surgical ontvangt Lifeport Parel-award: “Bedrijf waar de regio trots op kan zijn”

24 mei 2022 09:50

Teleon Surgical ontvangt Lifeport Parel-award: “Bedrijf waar de regio trots op kan zijn”

Lifeport is met Teleon Surgical weer een nieuwe Parel rijker. Het bedrijf uit Spankeren (Gemeente Rheden) ontving op 19 mei de Parel-award uit handen van de locoburgemeester van gemeente Rheden, Gea Hofstede, en directeur van The Economic Board, Rijn Platteel. Met de productie van multifocale implanteerbare lenzen versterkt Teleon het Health & Hightech-cluster in de regio Arnhem-Nijmegen. Gea Hofstede is enorm trots dat een bedrijf als Teleon Surgical hier gevestigd zit.

Multifocaal
Teleon Surgical ontwikkelt en produceert intra-oculaire lenzen. Dat zijn lenzen die geïmplanteerd worden en de eigen lens vervangen. Deze zijn bedoeld voor patiënten met staar, een oogaandoening waarbij de natuurlijke ooglens vertroebelt. Door de innovatie van het bedrijf uit Rheden hoeven patiënten echter niet meer te kiezen of ze bijziend of verziend willen worden: deze lenzen zijn namelijk multifocaal.

Onafhankelijk en maatschappelijk betrokken
Door veel bedrijfsprocessen in eigen hand te houden is Teleon Surgical een van de weinige onafhankelijke ontwikkelaars van implantaatlenzen. In 2019 heeft Teleon een nieuw bedrijfspand geopend dat helemaal duurzaam is gebouwd: Geen gas, maar warmtepompen. Het is een van de manieren waarop het bedrijf laat zien maatschappelijk betrokken te zijn.

Belangrijk bedrijf in de regio

De uitreiking van de Parel award onderstreept de belangrijke rol die Teleon binnen het Health & Hightech-cluster in de regio speelt. “Het is erg goed voor de Health-sector dat een dergelijk innovatief bedrijf is gehuisvest in Lifeport,” aldus Rijn Platteel, directeur The Economic Board. Ook locoburgemeester Gea Hofstede is trots: “Ik ben verheugd dat een bedrijf als Teleon in de gemeente Rheden is gevestigd. Het is een bedrijf waar we als regio trots op kunnen zijn. Het bedrijf voldoet op alle fronten aan de lokale en regionale ambities, zoals het vergroten van duurzame bedrijvigheid. Met hun moderne productie- en onderzoeksfaciliteit in Spankeren dragen zij bij aan de werkgelegenheid en het versterken van de Health-sector in de regio.”

Teleon CEO Mark Lansu: “We zijn erg blij met de Lifeport Parel-award. We hebben de opening van het gebouw nog niet kunnen vieren, dit is het eerste evenement op de nieuwe locatie! We zijn in de regio een relatief onbekend bedrijf. De award maakt Teleon vooral in de regio meer zichtbaar, waardoor we meer talent kunnen aantrekken. Dat nieuwe talent helpt ons om onze doelen te bereiken. De Parel laat zien dat we op hoog niveau innoveren en opvallen in de regio. Het is veel beter om dat te laten zien met zo’n award, dan om het zelf te vertellen.”

Parel-award initiatief van The Economic Board

De Lifeport Parel-award gaat jaarlijks naar bedrijven en organisaties die zich onderscheiden door interessante innovaties of juist door hun beproefde bedrijfsprocessen. De prestaties van Teleon op het gebied van Health & Hightech zijn een inspiratie voor vele andere bedrijven en zetten de regio Arnhem-Nijmegen internationaal op de kaart.
The Economic Board is een triple helix-samenwerking tussen overheid, kennisinstellingen en bedrijfsleven in de regio Arnhem-Nijmegen met Wageningen. Als innovatiemotor stimuleert en verbindt zij bedrijvigheid en innovaties in de topsectoren Food, Health & Hightech en Energy en de cross-overs daartussen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.