Stevige partner voor wie een steun in de rug kan gebruiken

17 december 2020 09:00

Stevige partner voor wie een steun in de rug kan gebruiken

Iedereen die kan werken, verdient een plek op de arbeidsmarkt. Dat is de drijfveer van de WerkCorporatie. ''En dat betekent dat wij een krachtige lokale en regionale partner willen zijn. Hoe meer mogelijkheden we in beeld hebben en hoe meer we bijdragen aan initiatieven, hoe meer we te bieden hebben aan onze kandidaten en aan onze Buitengewone Werkgevers.

Het is eigenlijk vrij eenvoudig. Onze kandidaten hebben een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze kunnen vaak niet een-twee-drie aan het werk. Ze hebben hun opleiding niet afgemaakt, zijn te lang niet aan het werk geweest of komen bijvoorbeeld uit een ander land. Door hen te helpen - bij het laten volgen van een opleiding, bij het leren van werknemersvaardigheden of het leren van de Nederlandse taal -vergroten we de kans op een baan.

Omdat we altijd uitgaan van maatwerk, betekent het dat we altijd zoeken naar passende opleidingen, passende bedrijven en passende werkplekken. We moeten dus goed in beeld hebben wat er speelt. En, als we zien dat er een opleiding of kans ontbreekt, zijn we in staat – met partners – daar iets voor te ontwikkelen.

Regionale samenwerking

Daar komt de regionale samenwerking om de hoek kijken. Met hoe meer partners we een goede samenwerking vinden, hoe groter de kans dat we trajecten en opleidingen kunnen ontwikkelen én vinden die passen bij onze kandidaten. Samen met VNO-NCW, MKB Nederland, ROC Friese Poort, de gemeenten om ons heen, UWV, FNV, CNV en het praktijkonderwijs kijken we voortdurend naar nieuwe kansen.

Zeker nu, in coronatijd, is afstemming belangrijk. Hoe zorgen we ervoor dat kwetsbaren de arbeidsmarkt kunnen blijven betreden? Wat hebben werkgevers nodig om kansen te blijven bieden? Kunnen we opleidingen bedenken die in deze tijd zorgen voor verbinding. Dat zijn belangrijke vragen die we oppakken.

Maar het allerbelangrijkste: onze Buitengewone Werkgevers

Een sterke regionale samenwerking brengt lokaal veel goeds. Zeker ook voor Buitengewone Werkgevers, de vaste partners van de WerkCorporatie. Het zorgt ervoor dat kandidaten meer positieve bagage hebben; ons producten- en dienstenaanbod wordt groter.

We realiseren ons iedere dag hoe belangrijk onze Buitengewone werkgevers zijn.  Het zijn bedrijven met het hart op de goede plek. Zij stellen de deuren van hun bedrijf open voor wie kwetsbaar is. Maatschappelijk verantwoord ondernemen met een plus. Het gaat bij deze bedrijven om inclusiviteit vanuit de kern.

We vinden het dan ook van groot belang dat onze kandidaten daar iets aan toe kunnen voegen, en dus optimaal zijn voorbereid om van toegevoegde waarde te zijn voor deze werkgevers. En het mooie is: de oprechte bereidheid om werkgevers kwaliteit te bieden, vertaalt zich terug in vertrouwen. Zelfs nu – in coronatijd – staan bedrijven open voor ons en onze kandidaten, met werkervaringsplekken en mooie contracten. Samen zetten we net even dat stapje extra.

Voorbeelden uit de praktijk

Een voorbeeld van hoe het werkt? De technische branche heeft handen tekort, ook nu. De beeldvorming van de branche speelt niet mee. Vaak nog denken kandidaten dat het werk vies en zwaar is. Maar dat is al lang niet meer zo. Wij denken dat het voor velen een mooie baan zou zijn. Samen met UWV, de gemeenten om ons heen en ROC hebben we nu een traject opgezet waarbij je op de school kunt kijken of werken in de techniek iets voor je is.

Hoe het zit met de baankansen en het werk dat erop volgt? Een ander voorbeeld. De zorg staat te springen om personeel. We bouwen nu met de gemeenten in Flevoland en UWV aan een pool van kandidaten die interesse heeft in de zorg. Door te bundelen, kunnen we goedkoper en meer op maat opleidingen inkopen. Zeker met de toezegging van de zorgwerkgevers om kandidaten daarna een baan aan te bieden, zetten we samen iets moois neer. De regionale samenwerking biedt zo concrete voordelen op lokaal niveau.''

Meer weten?

Bent u werkgever in Noordoostpolder en wilt u ook gebruikmaken van de kracht van de WerkCorporatie? Neem dan contact op met het werkgeversteam van de WerkCorporatie. Jenny Baltes, Lyan van der Horst, Katja Stil en Silvia van der Veen denken graag met u mee. Hun drijfveer is ondernemers met een sociaal hart helpen bij het vinden van goed personeel.  Zij zijn te bereiken via werkgeversteam@werkcorporatie.nl.

Nagelerstraat 23-25 E, 8301 XE Emmeloord

Www.werkcorporatie.nl

0527 633 543

info@werkcorporatie.nl

 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.