Startup uit Heerenveen zet ‘veel te dure’ recruiters op straat

20 augustus 2019 10:01

Startup uit Heerenveen zet ‘veel te dure’ recruiters op straat

HEERENVEEN – Hoogopgeleide en talentvolle werknemers kunnen er allemaal over meepraten: de opdringerige mailtjes en LinkedIn-berichtjes van recruiters, die veelal als irritant worden ervaren. En dat terwijl bedrijven hoge bedragen neertellen voor deze ‘werving’. Als een ware Robin Hood draait startup Karreer.com uit Heerenveen de rollen om: via een nieuw platform ‘casht’ niet langer de recruiter – die wordt overbodig – maar de kandidaat. Rechtvaardigheid op de recruitmentmarkt!

“De bedragen die omgaan in de recruitmentwereld zijn bizar. De enige mensen die hier beter van worden, zijn recruiters zelf”, zegt medeoprichter en CEO Björn Berg-Andersen, voormalig topman van LG Benelux. “Professionals worden lastiggevallen en over hun ruggen wordt het grote geld verdiend. En dan hebben we het nog niet eens over de enorme bedragen die bedrijven kwijt zijn aan een plaatsing. Wij vonden het tijd om de boel om te draaien: bij Karreer krijgt de professional zélf betaald zodra deze benaderd wordt door een bedrijf.”

Anoniem

Karreer.com is een uniek online recruitmentplatform waarbij professionals door middel van Artificial Intelligence en Machine Learning aan bedrijven gekoppeld worden. Hierbij wordt perfecte matching gerealiseerd tussen werkgever, team en werknemer. CV’s mogen overboord gegooid worden: Karreer stelt je toekomst en ambities centraal. Professionals blijven zo lang anoniem als ze zelf willen en kunnen geld verdienen aan hun profiel. Hierbij krijgt de professional ook unieke en persoonlijke inzichten over zichzelf. Inmiddels maken vijftien bedrijven en 5.000 professionals gebruik van het platform.

Algoritme

Het werkt als volgt: de professional schrijft zich in op Karreer.com. Door middel van swipen in de Karreer game wordt een persoonlijk profiel opgebouwd. Dit profiel is ook zichtbaar voor de professional zelf. Aan de hand van voornamelijk persoonlijkheid word je, als professional zijnde, aan bedrijven gematcht door het Karreer-algoritme. Bedrijven krijgen anonieme profielen van de professionals te zien. Op het moment dat een bedrijf iemand wil benaderen, krijgt de professional direct € 40 op zijn of haar account. Dan is het de zet aan de professional: mag een bedrijf je benaderen? Zo ja, dan ontvang je € 50 extra. Op deze manier worden recruiters buitenspel gezet, en kunnen professionals zélf profiteren van hun profiel.

Spam

Medeoprichter en CTO Schelte Meinsma: “Dit biedt twee voordelen voor professionals ten opzichte van de traditionele recruitmentindustrie. Ten eerste worden er gerichte matches aangeboden. Dit voelt goed: het systeem leert je steeds beter kennen en komt met bedrijven die goed bij jou als professional passen. Ten tweede wordt hiermee het gevoel van 'gespam' teruggedrongen: bedrijven benaderen je alleen bij oprechte interesse en als je benaderd wordt krijg je direct geld op je rekening bijgeschreven.”

Meer informatie is te vinden op www.karreer.com.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.