Sneller je zorgmatch vinden met De Zorgkeuze

14 februari 2022 16:15

Sneller je zorgmatch vinden met De Zorgkeuze

Ginger Fernandes, oprichter van YourVirtualAssistant gaat binnenkort ‘De Zorgkeuze’ lanceren. Dit is een platform waar zorgvragers door middel van een zoekfunctie diverse zorgprofessionals kunnen vinden die aansluiten op hun zorgvraag. Ginger heeft zelf te maken gehad met de moeilijkheden die komen kijken bij het zoeken naar passende zorg voor haar kinderen. Dat is waar haar ondernemersverhaal van De Zorgkeuze is begonnen.

De Zorgkeuze

Na gesprekken en contacten met andere ouders kwam zij tot de conclusie dat velen ook last hebben van deze moeilijkheden. Ze besloot dat het anders moet en bedacht dit platform. Het bijzondere van de zoekfunctie op dit platform, is dat er niet alleen zorgprofessionals op gevonden kunnen worden, maar dat er gelijk te vinden is wat de zorg die naar voren komt inhoudt. Bij de zorgprofessionals wordt door zorgvragers de nadruk niet gelegd op hoe goed een organisatie is, maar juist wat hun werkwijze is, wat de wachttijden zijn, hoe de financiering verloopt en wat de benodigdheden zijn om je aan te kunnen melden. Praktische informatie die ze gelijk willen weten in hun zoektocht, wat nu nog niet duidelijk genoeg is voordat zij zich willen aanmelden. Daarnaast wordt er informatie voor ouders verstrekt zoals wat er verandert als je kind bijna 18 jaar wordt. Maar denk ook aan workshops, trainingen of bijeenkomsten die gericht zijn op de naasten van de zorgvrager.

Werk in de zorg

Ginger is eerder uit noodzaak begonnen met zelfstandig ondernemen. De zorg voor haar beide kinderen was niet te combineren met een baan in de loondienst. Zij werkte met plezier bij gemeenten en verschillende zorginstellingen, dus besloot zij om hiermee door te gaan als Virtuele Assistente. Inmiddels is haar bedrijf uitgegroeid naar een team van medewerkers die zich inzetten voor de ondersteuning van meerdere zorgondernemers.  “Mijn werk heb ik altijd met passie gedaan. Door nu een combinatie te kunnen maken met werkzaamheden die ik leuk vind en die normaal gesproken niet vaak bij elkaar komen, heb ik het gevoel dat ik ook nog Ginger ben. Als je als ouder altijd 24/7 aan moet staan, is dit gevoel zeldzaam en is het fijn om ergens energie van te krijgen. Als ik dat dan ook mag doen voor een maatschappelijk en op sociaal doel, dan heb je me.”

Hoop voor de toekomst

Met De Zorgkeuze hoopt Ginger dat zorgvragers zich beter kunnen oriënteren alvorens ze ergens aankloppen. Dat ze voorbereid zijn op welke zorgverleners het beste bij hun behoeften passen. Daarnaast kunnen de gemeentes, die de financiering van zorginstellingen regelen, met het platform een beter beeld schetsen van hoeveel zorg er werkelijk aanwezig is. Verder hoopt zij met dit platform de zichtbaarheid van de kleinere zorginstellingen, die veel voor de maatschappij kunnen betekenen, te vergroten. Deze zijn nu vaak moeilijker te vinden waardoor zorgvragers eerder stappen naar grote instellingen waar bijvoorbeeld vaak grote wachtlijsten zijn.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.