Snel bijscholen of kennis opfrissen

7 december 2023 09:14

Snel bijscholen of kennis opfrissen

Wil je dat jouw medewerkers breder inzetbaar zijn of weer voldoen aan de nieuwe eisen van hun beroep? Of wil je ze ondersteunen in hun ambitie om door te groeien? Investeren in de ontwikkeling van je medewerkers is belangrijk, maar je kunt ze vaak ook niet te lang missen op de werkvloer. Mbo voor professionals biedt daarom naast volledige opleidingen van een jaar tot drie jaar ook diverse korte scholingstrajecten. Zo kunnen jouw medewerkers snel bijscholen of hun kennis opfrissen.

Als iemand al werk of werkervaring heeft, is het vaak helemaal niet nodig om een volledige opleiding te volgen. Mbo voor professionals ontwikkelt daarom samen met werkgevers verschillende leerroutes en biedt naast volledige opleidingen bijvoorbeeld ook trainingen en cursussen op het gebied van bouw, gezondheidszorg, hospitality, ICT, sport, techniek, welzijn en zakelijke dienstverlening. Zo kunnen jouw medewerkers dus leren wat op dat moment nodig is. Flexibel en passend bij de behoeften.

Mbo-certificaat of branche-certificaat

Naast trainingen en cursussen kun je ook kiezen voor trajecten waarmee medewerkers een mbo- of branche-certificaat behalen. Een mbo-certificaat is het bewijs dat je een bepaald onderdeel van een mbo-opleiding succesvol hebt afgerond en zeer geschikt voor werkenden en werkzoekenden die zich willen bij- en omscholen. Een mbo-certificaat wordt, net als het mbo-diploma, opgenomen in het diplomaregister van DUO en is in principe ook onbeperkt geldig.

Volwassenenonderwijs

ROC Midden Nederland biedt met mbo voor professionals een breed aanbod aan ontwikkelingsmogelijkheden voor volwassenen in de regio. Wil je meer weten over de korte scholingstrajecten die we bieden binnen jouw vakgebied? Bekijk onze korte trajecten op mbovoorprofessionals.nl. Of neem contact op met een van onze accountmanagers..

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.