Slaapkamerweb: van lokale slaapkamer speciaalzaak naar succesvolle webshop

6 september 2019 14:37

Slaapkamerweb: van lokale slaapkamer speciaalzaak naar succesvolle webshop

Het begon in 1983. De familie Demmers (Niek & Jennie) opende de deuren van hun winkel en toonzaal in Zutphen: Demmers slaapkamerspeciaalzaak. Mooie kledingkasten, comfortabele bedden, je kon er voor al je slaapkamermeubels aankloppen. In de jaren daarop is het bedrijf meerdere malen vanwege succes van pand gewisseld. Op de dag van vandaag vinden we de 500 vierkante meter grote toonzaal aan de Loskade 4 in Zutphen, maar nu onder de naam Slaapkamerweb.

Tien jaar geleden werd de webshop Slaapkamerweb.nl opgezet, destijds nog onder leiding van Niek (sr.). Tot 1 januari 2017, toen het bedrijf overgenomen werd door de zoon: Niek (jr.) Demmers. Toen werd ook de naam Slaapkamerweb aangenomen voor de fysieke winkel.

Vroeg inspelen op (online) kansen

Niek (jr.) had al snel in de gaten dat het online aspect van Slaapkamerweb erg veel potentie had. Webshops waren er al wel, maar in vele mindere mate als nu. Hier werd dus ook al vroegtijdig op ingespeeld door een samenwerking aan te gaan met een online marketing bureau uit Enschede. Nu, vele jaren verder, werken ze nog steeds nauw samen met hetzelfde bureau en is er een sterk vertrouwen ontstaan.

Deze vroegtijdige samenwerking heeft online enorm veel succes opgeleverd. In de afgelopen jaren is Slaapkamerweb namelijk vervijfvoudigd(!), zowel qua pand als de hoeveelheid werknemers. Online maken ze het de grote jongens als IKEA en JYSK tot op de dag van vandaag dan ook zeker niet makkelijk.

Intuïtieve tools

Eén van de dingen die Slaapkamerweb.nl zo speciaal maakt ten opzichte van de concurrentie zijn de intuïtieve tools. Online zijn er namelijk diverse tools beschikbaar waarmee mensen zelf hun slaapkamermeubels kunnen samenstellen, bijvoorbeeld kledingkasten.

Zo is het mogelijk om, tegen zeer concurrerende prijzen, een kledingkast op maat te laten maken. Het formaat, aantal kastdeuren, kleur(en), handgrepen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Als finishing touch is het ook nog eens mogelijk om de interne indeling naar eigen wensen samen te stellen en extra’s als verlichting en spiegels toe te voegen.

Continue optimalisatie van de webshop & services

Slaapkamerweb mag dan wel een gemiddelde beoordeling van een 9,8 hebben uit meer dan 600 beoordelingen, er wordt absoluut niet stilgezeten. Er wordt nog steeds elke dag hard gewerkt aan de diverse bedrijfsprocessen binnen Slaapkamerweb. Zowel online als offline.

Niek wil zijn klanten zo veel mogelijk ontzorgen. Service staat dan ook zeer hoog in het vaandel bij Slaapkamerweb. Zo bezorgen en monteren ze de kledingkast of het bed helemaal gratis en nemen ze al het afval weer mee terug. Het afval wordt vervolgens in de eigen ‘afvalstraat’ zorgvuldig gesorteerd. Niek vindt het namelijk ook erg belangrijk dart de ecologische voetafdruk van Slaapkamerweb zo klein mogelijk is.

Het begon bij Demmers slaapkamerspeciaalzaak met kledingkasten en bedden in een (kleine) toonzaal. Ondertussen is Slaapkamerweb gegroeid naar een 500 vierkante meter toonzaal met toonaangevende webshop voor kledingkasten, bedden, boxsprings, beddengoed, bedbodems en matrassen in alle soorten en maten.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.