Saskia Wagenmakers nieuwe voorzitter IAB Nederland

25 februari 2020 14:22

Saskia Wagenmakers nieuwe voorzitter IAB Nederland

IAB Nederland maakt vandaag officieel bekend dat Saskia Wagenmakers (46) de nieuwe voorzitter van IAB Nederland is. Met ingang van 11 maart 2020 volgt zij Nathalie Peters op, die na een maximale bestuurstermijn van zes jaar afscheid neemt van het IAB Nederland-bestuur. Wagenmakers heeft een brede digitale achtergrond met een geschiedenis bij onder meer NewPeople, iProspect en Dentsu Aegis Network en Ilse Media/Sanoma. Ze is daarmee de perfecte kandidaat om de leiding van het bestuur van dé onafhankelijke branchevereniging voor digital advertising en marketinginnovatie op zich te nemen.

Saskia Wagenmakers: “IAB Nederland heeft onder de enthousiaste leiding van Nathalie in de afgelopen maanden met het nieuwe bestuur een sterk framework neergezet op het gebied van privacy & data-ethiek, accountability, consument, marketingtechnologie en media & creatie. Gecombineerd met de kennis, ervaring en passie van alle bestuursleden en het bureau zullen we samen nieuwe ontwikkelingen en kansen in de markt blijven duiden en voor verdere verbeteringen in de sector zorgen. Ik ben trots dat ik hier een bijdrage aan mag leveren en heb er veel zin in.”

 Wendy Pouw, directeur IAB Nederland, is zeer content met de aanstelling van Wagenmakers:

Saskia is een sterke, inhoudelijke professional die aan meerdere kanten van ons ecosysteem, van publishers tot adverteerders en bureaus, in leidende rollen een bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling en groei van die organisaties. Ze weet wat organisaties nodig hebben in de digitale transformatie en wat er speelt binnen onze dynamische markt.”

Nathalie Peters: “Het was mij een voorrecht en een eer om het voorzitterschap ruim zes jaar te mogen uitoefenen. Ik ben trots dat ik als voorzitter een bijdrage heb mogen leveren aan de groei van IAB Nederland en de ontwikkeling van de digitale sector. De branchevereniging is nu een begrip in de markt en beschikt over een sterke achterban, een kundig bestuur en een professioneel bureau. Met dankbaarheid geef ik het stokje door aan Saskia. Ik verwacht dat zij met haar ervaring en gedrevenheid IAB Nederland naar de volgende fase zal brengen en wens haar dan ook veel plezier en succes!”

 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.