Ruim 7 op de 10 vrouwen wil een eigen bedrijf runnen

9 maart 2023 15:24

Ruim 7 op de 10 vrouwen wil een eigen bedrijf runnen

Vijf keer succesvol eigen baas worden voor powervrouwen

Het aantal vrouwen dat zelf hun succes bepaalt door eigen baas te worden, is de afgelopen tien jaar toegenomen met naar schatting 252 miljoen vrouwen die een eigen bedrijf runnen. Daar bovenop blijkt uit onderzoek van voedingsbedrijf Herbalife onder 9.000 vrouwen in vijftien landen, dat 72% van de vrouwen een eigen bedrijf zou willen hebben.

Ondanks de grote ondernemersdrive onder vrouwen, vormen externe factoren - zoals tijd, geld en de zorg voor het gezin – juist voor deze groep vaak een uitdaging. Ondernemer Violetta Zlatareva, Vice President Noordwest-Europa bij Herbalife deelt, met de internationale vrouwendag nog vers in het geheugen, haar tips voor succesvol ondernemen voor vrouwen.

1. Werk samen met een gevestigd bedrijf

Het opbouwen van een erkend merk kost jaren en de nodige kapitaalinvesteringen. Voor velen is dit simpelweg teveel hooi op hun ‘ondernemersvork’. Het goede nieuws is: je hoeft niet bij nul te beginnen. Door met een gevestigd bedrijf samen te werken, bijvoorbeeld als onafhankelijke distributeur of coach, kun je voortbouwen op het succes en de naam van een merk. Een superkrachtige start voor wie eigen baas wil zijn!

2. Ga voor een werkwijze die jouw levensstijl respecteert

Je eigen uren bepalen en kunnen werken waar je maar wilt; het is bewezen dat flexibiliteit een enorm positieve invloed heeft op de werk/privé balans. Zorg daarom dat je onderneming en werkwijze passen bij jouw levensstijl. Ik durf te zeggen dat precies om die reden, meer dan de helft van de onafhankelijke distributeurs bij Herbalife vrouw is.

3. Blijf jezelf ontwikkelen

Zorg dat je jezelf blijft ontwikkelen met trainingen, seminars of workshops binnen jouw vakgebied. Wanneer je bent aangesloten bij een gevestigd bedrijf, wordt dit soms intern aangeboden. Bij Herbalife worden bijvoorbeeld doorlopende trainingen gegeven aan de onafhankelijke distributeurs, van verkooptraining tot social media workshops.

4. Ga netwerken

Voor jezelf beginnen, kan soms best eenzaam voelen. Netwerken kan dan een oplossing zijn! Naast het leren kennen van waardevolle contacten binnen jouw vakgebied, biedt het bezoeken van netwerkevents een geweldige kans om informatie en best practices uit te wisselen, van elkaar te leren, nieuwe zakelijke mogelijkheden te ontdekken en eerlijk is eerlijk.. het brengt ook de nodige gezelligheid.

5. Minimaliseer risico’s voor rust en focus

Startkapitaal om een ​​bedrijf op te bouwen kan een van de grootste obstakels zijn voor ondernemers. Bij sommige bedrijven, zoals Herbalife, kun je voor je zelf beginnen en direct geld verdienen zonder dat je een grote investering of startlening nodig hebt. Dit geeft rust en vermijd de risico’s waar veel beginnende ondernemers mee te maken hebben. Zo kun jij je focussen waar het echt om draait: jouw eigen business als powervrouw!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

X

Ga je nu al weg?

Wij willen graag nog wat met je delen. Hét Ondernemersbelang bestaat namelijk 20 jaar en dat gaan we vieren. Ga naar deze pagina en ontdek het!

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.