Rittenregistratie voor het succesvol bijhouden van uw ritadministratie

24 november 2022 10:58

Rittenregistratie voor het succesvol bijhouden van uw ritadministratie

Zakelijke kilometers die gereden worden, moeten worden aangegeven bij de Belastingdienst. Als u bedrijfsauto’s hebt of u gebruikt uw particuliere auto tevens voor zakelijk gebruik, moeten de kilometers die zakelijk worden gereden, worden bijgehouden. Hierin kan snel iets misgaan, wat vervolgens moet worden gecorrigeerd. Om problemen te voorkomen, kunt u gebruikmaken van een rittenregistratie. Met een juist GPS-rittenregistratiesysteem bespaart u uzelf en uw werknemers veel tijd. Het fout invullen van de ritadministratie wordt met dit systeem voorkomen, zodat u erop kunt vertrouwen dat u voldoet aan de eisen die door de Belastingdienst worden gesteld. Het is belangrijk om zakelijke kilometers zorgvuldig bij te houden, zodat problemen met de aangifte zoveel mogelijk worden vermeden.

Boetes bij incorrecte rittenregistratie

Een foute registratie van zakelijke kilometers kan u veel geld kosten. De Belastingdienst deelt immers boetes uit aan ondernemers die meer kilometers opgeven dan is toegestaan of als zakelijk gebruik worden beschouwd. Boetes kunnen wel oplopen tot € 5000,-, waardoor het belangrijk is dat zakelijk gebruik van auto’s of vervoer juist wordt geregistreerd. Met een juiste rittenregistratie worden alle zakelijke kilometers automatisch bijgehouden per gereden rit van elke zakelijke auto die voor uw onderneming is geregistreerd. Zo houdt u uw ritadministratie secuur bij en voorkomt u dat er achteraf een correctie moet plaatsvinden of een boete wordt opgelegd. Krijg meer grip op uw bedrijfswagens en zorg ervoor dat uw medewerkers zorgvuldig de rittenregistratie bijhouden.

Elementen van goede rittenregistratie

Om een rittenregistratie juist te laten voorlopen, dient deze aan bepaalde voorwaarden te voldoen. De Belastingdienst geeft duidelijk aan welke elementen moeten worden vermeld. Zo geeft u aan wat het merk, het type en het kenteken van uw auto’s zijn en ook vermeldt u de periode waarin gebruik is gemaakt van de auto. Hiervoor zijn de datum, de begin- en eindstand van de kilometerteller nodig, evenals de adressen die zijn bezocht tijdens de zakelijke ritten. Met een goed ritregistratiesysteem worden al deze elementen duidelijk aangegeven en kunnen zakelijke ritten eenvoudig worden genoteerd. Uw ritadministratie is volledig op orde en u voorkomt problemen met de Belastingdienst.

Black box voor volledige rittenregistratie

Met een innovatief rittenregistratiesysteem houdt u eenvoudig en geautomatiseerd alle zakelijk ritten bij. Het maakt niet uit of u hiervoor een privéauto, een leaseauto of een bedrijfsauto gebruikt, aangezien dit eenvoudig is door te voeren, voor een correcte registratie. Alle gereden kilometers worden automatisch uitgelezen, waardoor het handmatig bijhouden van kilometers niet meer nodig is. De volledige rittenregistratie wordt uitgelezen via een Black Box die in de auto wordt geplaatst. Dit kastje wordt ingezet om een sluitende kilometerregistratie bij te houden en analyseert alle gereden kilometers automatisch voor uw bedrijfsauto’s. U hebt zo geen zorgen meer over een potentieel incorrect vermelde rittenadministratie en voorkomt hoge boetes. Met een innovatief rittenregistratiesysteem worden de juiste gegevens automatisch voor u geanalyseerd, uitgelezen en geregistreerd. Zo krijgt u een zorgeloze registratie voor een correcte aangifte van zakelijke kilometers.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.