Quality time in je ondernemersbestaan

5 november 2018 16:26

Quality time in je ondernemersbestaan

Als ondernemer zie je je werk niet uitsluitend áls werk. Je doet het met plezier en je hebt passie voor je bedrijf. Daardoor kijkt de gemiddelde ondernemer ook niet op ‘een uurtje meer of minder’. Daarin schuilt het gevaar dat je privéleven in de knel komt doordat je daar te weinig quality time insteekt.

Privétijd terugwinnen

Het runnen van een onderneming vergt veel tijd en inspanning en je bent de hele dag druk met je core business. Als je zelf ook nog eens je boekhouding bijhoudt, kom je meteen al in een spagaat met je privéleven, want het is iets wat vaak in de avonduren en in het weekend gedaan wordt en wat behoorlijk tijdrovend is. Denk aan facturen versturen, bonnetjes inboeken, btw-aangifte doen, enzovoort.

Om privétijd terug te winnen biedt e-Boekhouden.nl een oplossing middels een SaaS (Software as a Service) waarmee online boekhouden eenvoudig gemaakt wordt. Het werkt kosten- en tijdbesparend.

Iedereen kan het

Het boekhoudprogramma is zo gemaakt, dat iedereen er online mee kan boekhouden zonder daar studies voor gedaan te hebben. Je hebt voor de basis van je administratie geen boekhouder meer nodig, maar de organisatie adviseert wel om bij de jaarlijkse aangifte naar de Belastingdienst een accountant in de hand te nemen die alles checkt en die nu eenmaal de nodige tips en tricks heeft om de belastingdruk te verlagen. Je kunt het opmaken en mailen van je facturen in het systeem verwerken, je kunt automatisch laten bijhouden welke factuur betaald is en welke nog niet, je kunt gebruik maken van een koppeling met de bank waardoor elke betaling en ontvangst verwerkt wordt in de boekhouding, en nog veel meer. Zo kun je ruim 90% van je boekhouding automatiseren.

Volautomatisch, onbeperkt en toch persoonlijk

Ondanks de ver doorgevoerde digitalisering komt het naar de klant persoonlijk over. Als er via het systeem een factuur en eventueel na het gestelde betalingstermijn een herinnering gemaild wordt, staat keurig de naam van de klant in de aanhef en zit de juiste factuur of herinnering in de bijlage. Daarbij zijn de te verzenden aantal mails onbeperkt en kun je via het systeem uiteraard ook facturen met automatische incasso’s versturen. In dat geval kun je bijvoorbeeld na verzending weer gespecificeerd zien wie betaald en wie eventueel gestorneerd heeft.

Als er een incassobureau ingeschakeld moet worden, kan dat ook via het systeem geregeld worden en komt het geld alsnog binnen, zonder dat je daar verder iets voor hoeft te doen.

Geschikt voor grotere bedrijven én voor de zzp’er

Wie denkt dat dit alleen geschikt is voor grotere bedrijven, vergist zich. Als kleine ondernemer heb je vaak ook flink wat te verwerken in je boekhouding. Denk bijvoorbeeld aan de kosten die je maakt als je voor je bedrijf onderweg bent en moet tanken of als je ergens wat eet en drinkt, of het relatiegeschenk wat je koopt voor die ene goede klant. Verder is het als kleine ondernemer ook prettig als na de niet betaalde facturen de betalingsherinneringen automatisch verzonden worden zonder dat je daarop hoeft te letten. Je kunt de aangifte voor de omzetbelasting in het systeem verwerken en je bent aan het einde van het jaar voor de aangifte van de inkomstenbelasting ook minder kwijt aan je accountant, want in plaats van dat die je hele boekhouding moet ‘doorspitten’, is met één druk op de knop alles overzichtelijk in beeld en kan het zo verwerkt worden in de jaarrekening. Zo zijn er tal van voorbeelden waarom het boekhoudprogramma van e-Boekhouden.nl juist ook uitermate geschikt is voor de zzp’er.

De ‘Ja ik wil-knop’

Als je het systeem ten volle benut, ben je per week misschien een uurtje kwijt om je bezig te houden met die zaken die niet volautomatisch verwerkt kunnen worden, maar verder heb je er geen omkijken meer naar. Naast je drukke bestaan als ondernemer is het dan écht tijd voor quality time!

Het is niet zo dat het systeem alles voor je bepaalt. Er is bewust voor gekozen dat de gebruiker hier en daar wel op de ‘Ja ik wil-knop’ moet drukken. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan die ene klant die de factuur nog niet betaald heeft, maar waar het een en ander speelt en waarvan jij als ondernemer weet dat je hem of haar kunt vertrouwen. Je kunt het systeem dan zo instellen dat er naar die persoon geen betalingsherinnering gestuurd wordt. Om maar eens een voorbeeld te noemen.

Gratis voor startende ondernemers

Omdat e-Boekhouden.nl vijftien jaar bestaat is er een speciale aanbieding voor de startende ondernemers.

Iedereen die korter dan vijftien maanden geleden gestart is als ondernemer, of die zich binnenkort gaat inschrijven bij de Kamer van Koophandel, mag de eerste vijftien maanden kosteloos en zonder verdere verplichtingen gebruik maken van de diensten van e-Boekhouden.nl.

Tekst: Leo Singor

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.