Ook dichtby LouLou

15 december 2016 13:30

Ook dichtby LouLou

loulouFloor van de Water is trotse eigenaresse van by LouLou. Leverancier van vrouwenaccessoires. Het bedrijf groeit en de portemonnees en tassen van by LouLou liggen inmiddels bij ruim 670 verkooppunten in vijf landen. Floor heeft ideeën voor de toekomst. Rabobank Regio Den Haag ondersteunt haar van harte bij de verdere ontwikkeling van haar bedrijf.

by LouLou brengt fashion en functionaliteit samen in een uitgebreide collectie leren accessoires voor vrouwen. Floor van de Water: “Het begon allemaal in 2010 met één portemonnee, geïnspireerd op het Parijs van de jaren 50. Dat zie je, met een knipoog, nog steeds terug in de ontwerpen. Van portemonnee tot fanny pack en van clutch tot business bag. Met oog voor detail en een neus voor kwaliteit hult by LouLou slimme designs in een stijlvol jasje van leer. Zo heb je altijd alles bij de hand om ‘effortlesschic’ op pad te gaan, of je nu weekend gaat vieren op een festival of gewoon voor een doordeweekse donderdag. Met een vleugje humor is de Frans georiënteerde collectie ondergedompeld in een goede dosis Dutch design. Want waarom zouden pracht en praktisch niet samengaan? Alle accessoires zijn bovendien betaalbaar en eerlijk gemaakt.”

Enthousiasme

Vanuit een voormalig pakhuis in de haven van Scheveningen brengt een klein team van enthousiaste en frisse fashionista’s jaarlijks zes verschillende collecties. Met steeds wisselende thema’s en diverse leersoorten zoals Vintage Croco, Lovely Anaconda en het exotische Perfect Python. “In 2010 ben ik begonnen met mijn merk ‘by LouLou’. Met ons signature model, de Smart Little Bag, maakten we, mede dankzij (toen nog) prinses Máxima een vliegende start. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een volwaardig label met een uitgebreide collectie portemonnees, tassen en kleine accessoires van leer. by LouLou wordt verkocht in Nederland, België, Duitsland, Zweden en Finland en we breiden steeds verder uit. Onze accessoires worden eerlijk gemaakt, zijn betaalbaar en functioneel. Ze hebben veel handige opbergvakjes, een sleutelbevestiging en een spiegeltje in de meeste modellen.

“Ik weet nog goed dat mijn opa honderd gulden stortte op mijn Raborekening”

De ‘Smart Little Bag’ is een portemonnee met een clutch greepje, spiegeltje en smartphonevak. Dus ook handig mee te nemen zonder tas. Hiervan verkochten wij er inmiddels meer dan 200.000. Je vindt ons in modeaccessoires winkels, lederwaren- en schoenenzaken. Met by LouLou zorgen we dat je de belangrijkste zaken altijd bij de hand hebt”.

Partner voor raad en daad


Bij het realiseren van toekomstplannen heb je een partner nodig die je met raad en daad bijstaat. Voor Floor van de Water is dat Rabobank Regio Den Haag en dan met name Accountmanager MKB Charissa van Meurs. Deze twee ambitieuze vrouwen hebben elkaar gevonden en werken aan de toekomst van by LouLou. Het bedrijf groeit en is blij verrast met wat de Rabobank daarbij als ondersteuning te bieden heeft. Charissa van Meurs: “Goede ideeën verdienen een kans. Om stappen te zetten heb je een partner nodig die je ondersteunt en bruikbare adviezen geeft. Ik doe dat graag en zie met plezier hoe enthousiast Floor de zaken oppakt. De Rabobank is niet alleen financier of verstrekker van producten en diensten voor ondernemers, maar ook een kennis- en sparringpartner.” Floor voegt daaraan toe dat ze bij de gesprekken met medewerkers van de Rabobank telkens een goed gevoel heeft. “Ik ben daar gevoelig voor. Ik merk direct of er een klik is. Dat goede gevoel is in de loop van de tijd alleen maar bevestigd. Het voelt dichtbij.

Dat heeft misschien ook te maken met vroeger. Wij bankierden altijd bij de Rabobank. Dat was de bank voor onze familie. Ik weet nog goed dat mijn opa honderd gulden stortte op mijn eerste rekening. Tijden zijn veranderd, banken werken anders, zakelijker, maar het voelt nog steeds dichtbij en dat heeft ook te maken met de mensen die bij de bank werken.”

Dichtbij

Floor van de Water is als onderneemster steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen. Zo wil ze nu verder de Duitse markt veroveren. Ze zijn op zoek naar een goede distributeur met kennis van de markt. “Bij dit streven vind ik in de Rabobank een zakelijke partner en een vertrouwenspersoon in Charissa. “De Rabobank is een grote bank, maar zo voelt het zeker niet aan. Ik ervaar het contact als nabij en betrokken, een warme deken.” Charissa van Meurs: “Een ondernemer met een goed plan krijgt waar mogelijk handvatten om er een succes van te maken.” Dit beaamt Floor. Met Charissa kan ik het heel goed vinden. Dat maakt het werken aan de toekomst van by LouLou heel plezierig. Ik voel me gesteund door een betrokken en sterke partner. Het is echt Dichtby LouLou.” «

www.rabobank.nl/regiodenhaag

www.byloulou.com

Tekst en fotografie: René Zoetemelk

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.