Ontdek 3 unieke investeringsopties waar je nog niet aan dacht

4 juli 2023 08:59

Ontdek 3 unieke investeringsopties waar je nog niet aan dacht

Je kent vast aandelen, staatsobligaties en cryptocurrencies als bekende investeringsopties. Hoewel deze beleggingen risico’s met zich meebrengen, bieden ze investeerders de kans op potentieel hoge rendementen. Maar heb je ooit nagedacht over minder voor de hand liggende en unieke beleggingsmogelijkheden, zoals beleggen in filmprojecten, muziekroyalty’s of Hert Bier?

Beleggen in filmprojecten

Beleggen in de filmindustrie is niet alleen interessant, maar ook spannend en leuk. Films worden gefinancierd door verschillende instanties, waaronder onafhankelijke financiers en via crowdfunding. Als particuliere belegger kun je jouw geld in een filmproject investeren, in ruil voor een aandeel in de potentiële opbrengst.

Om investeerders te lokken, bieden sommige filmprojecten naast een deel van de winst ook een gastrol aan. Als belegger kun je onderdeel van de film worden, wat deze investering persoonlijk en extra speciaal maakt.

Inkomsten komen uit verschillende bronnen, van kaartverkoop en streaming tot dvd-verkoop. Wees je echter bewust van het hoge risico dat met beleggen in de filmindustrie gepaard gaat, aangezien veel films niet winstgevend zijn. Het succes van een film hangt af van verschillende factoren, zoals de cast, regisseur en het script. Dit maakt het lastig om een nauwkeurige inschatting van de mogelijke opbrengsten te maken.

Beleggen in muziekroyalty’s

Elke keer dat een liedje op de radio speelt, gestreamd wordt, of in een advertentie of film opduikt, verdient de eigenaar van de auteursrechten een vergoeding. Deze vergoedingen, bekend als muziekroyalty’s, kunnen een lucratieve inkomstenbron zijn.

Beleggen in muziekroyalty’s kan op verschillende manieren, zoals door direct rechten te kopen (hoewel dit een grote investering kan zijn). Ook kun je investeren via beleggingsfondsen gespecialiseerd in muziekroyalty’s of via platforms zoals Royalty Exchange en ANote Music.

Net zoals bij iedere investeringsoptie zijn er risico’s verbonden aan beleggen in muziekroyalty’s. Verschillende factoren beïnvloeden de inkomsten, dus is grondig onderzoek cruciaal voordat je investeert in muziekroyalty’s.

Beleggen in Hert Bier

Hert Bier, een Nederlandse bierbrouwerij gevestigd in Putten, biedt beleggers de kans om via obligaties in het bedrijf te investeren. Deze obligaties fungeren als leningen aan Hert Bier, waarover de brouwerij rente betaalt. De investeringen ondersteunen de export van hun Dutch Life bier, marketing, verkoop en herfinanciering van bestaande leningen.

Hert Bier biedt drie soorten obligaties aan:

  • Obligatie van €250 met een jaarlijkse rente van 4,5%. De looptijd is zes jaar en de rente en aflossing worden per kwartaal uitbetaald. Er is geen aflossing in het eerste jaar, maar alleen de rente wordt uitbetaald.
  • Obligatie van €5.000 met een jaarlijkse rente van 5,5%. Hier gelden dezelfde voorwaarden als de eerste optie. Daarnaast ontvangen investeerders een uitnodiging voor het jaarlijkse Hert Bier Feest en twee bestelcodes voor een bierpakket met zes Hert Bieren, ter waarde van €50.
  • Obligatie van €10.000 met een jaarlijkse rente van 6,5%. Dezelfde voorwaarden als de eerste en twee opties gelden, alleen krijgen investeerders hier vier bestelcodes voor een bierpakket met 6 Hert Bieren, ter waarde van €100.

Als investeerder heb je 14 dagen bedenktijd na betaling om kosteloos te annuleren en er zijn geen beheer- of afsluitkosten aan verbonden. Investeerders kunnen betalen via iDEAL of bankoverschrijving en krijgen toegang tot een persoonlijk investeringsdashboard. Bekijk de campagne om meer te weten te komen over beleggen in Hert Bier.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.