Online platform BrabantLeert maakt scholing en online training bereikbaar

16 december 2020 08:49

Online platform BrabantLeert maakt scholing en online training bereikbaar

Sinds april is het online platform ‘BrabantLeert.nl’ actief. Dit platform maakt scholing en online training bereikbaar voor alle Brabantse werknemers en werkzoekenden en is een gezamenlijk initiatief van Brabantse werkgevers, werknemersorganisaties, onderwijsinstellingen, arbeidsmarktregio’s en de leerwerkloketten en de provincie Noord-Brabant.

Goed werkgeverschap, juist nu

De coronacrisis raakt de Nederlandse economie hard. Uw organisatie merkt de impact van het coronavirus op heel veel fronten. Een van de belangrijke uitdagingen is de impact op uw medewerkers en hoe u hier het beste mee om kan gaan. Brabant Leert helpt u op weg door te ondersteunen in de ontwikkeling van uw medewerkers. Juist nu wordt het duidelijk dat werk en de arbeidsmarkt veranderen. Dat betekent dat medewerkers stil dienen te staan bij de eigen ontwikkeling en werkgevers bij de kansen die ontwikkelen biedt. Met Brabant Leert bieden we alle Brabanders toegang tot meer informatie en een groot aanbod van online scholingsmogelijkheden.

Over Brabant Leert

Brabant Leert is het digitale scholings- en informatieplatform voor om- en bijscholing in Brabant. Het platform geeft direct en onbeperkt toegang tot cursussen, trainingen en opleidingen voor alle inwoners van de provincie Noord-Brabant, tijdens de coronacrisis en daarna. Deze worden aangeboden door online aanbieders, branche-organisaties, en het beroepsonderwijs. Sommige tegen betaling, maar het gros van het aanbod is vanwege de Corona crisis gratis. Denk daarbij aan ontwerp- en programmeertrainingen van het mbo, open minicolleges van het hbo, technische bijscholingscursussen of alle ins en outs van Word en Excel. De regionale leerwerkloketten zorgen voor online ondersteuning bij het vinden van de juiste cursus. VNONCW betrekt de werkgevers actief.

NL leer door subsidie op mbo-opleidingen met Brabant Leert

De coronacrisis zorgt voor veel onzekerheid op de arbeidsmarkt en kan als gevolg hebben dat medewerkers zichzelf op een andere functie of andere sector moeten gaan oriënteren. Daarvoor kan scholing noodzakelijk zijn. Om werkgevers daarbij te ondersteunen stelt de overheid subsidie beschikbaar die u kunt gebruiken voor scholing van de medewerkers. Zo kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een korte cursus om een specifieke vaardigheid te leren of om bijscholing te volgen voor een bepaald beroep. Zo maken de medewerkers zichzelf dus minder kwetsbaar op de arbeidsmarkt en aantrekkelijker voor hun – huidige of toekomstige – werkgever. Het Brabantse mbo heeft voor werkzoekenden en werknemers een passend en samenhangend opleidingsaanbod ontwikkeld voor de sectoren Groen, Zorg, Techniek en Logistiek. Daarmee heeft het Kennispact MBO Brabant een subsidieaanvraag ‘NL leert door’ gedaan waarmee het mbo gratis, volwaardige opleidingen hoopt te kunnen gaan bieden! Het aanbod van opleidingen wordt begin januari opengesteld en vindt u op Brabant Leert.

Brabant Leert is een initiatief van de Provincie Noord-Brabant, Leren en Werken, VNO-NCW Brabant Zeeland, Edubookers, Noordoost Brabant Werkt, Midpoint Brabant, Brainport Eindhoven, West Brabant werkt aan morgen, Regio Helmond/de Peel, Skillstown , het Kennispact MBO, Fontys, Avans, HAS, BUas, Tilburg University en TU/e.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.