Ondernemers laten groeien!

18 oktober 2023 13:26

Ondernemers laten groeien!

Ondernemers staan er vaak alleen voor

Ze hebben te maken met allerlei vragen en uitdagingen, bijvoorbeeld ‘hoe sta ik ervoor met mijn financiën’, ‘hoe vind ik meer klanten’ of ‘hoe zorg ik voor de juiste focus’? Daarnaast moeten ze voortdurend keuzes maken en hebben ze veel te doen; de social media, financiën tot aan sales en customer service. Ervaren ondernemers weten het, bij ondernemen komt heel veel kijken.

De OKB-adviseur

Dit is dan ook een belangrijke reden waarom oud-ondernemers maar ook oud-specialisten zoals boekhouders, marketeers en directeuren zich aansluiten bij Ondernemersklankbord na hun actieve loopbaan of als ze hun bedrijf hebben verkocht. Zoals Greet Ritskes die directeur was bij de Rabobank.

“In mijn ogen is het geweldig om in deze rol één-op-één ondernemers te mogen begeleiden. Wat is er nu mooier voor een ondernemer dan wanneer iemand jou bijstaat, zonder enig belang? Ik zit onafhankelijk in mijn rol en de ondernemer hoeft in 2023 niets te betalen. Dit werk is heel persoonlijk en dat is prachtig. De ondernemer kan alles aan mij kwijt."

“Als je groeit, neem je al snel te veel hooi op je vork”

In Limburg helpt OKB-adviseur Hub van Heur ondernemers in zijn regio. Samen met zijn broer nam hij in 1975 het bouwbedrijf van zijn vader over dat in de loop der jaren groeide van vijftien naar zestig man personeel. “Als je groeit, neem je al snel te veel hooi op je vork. Ik wil ondernemers graag behoeden voor de fouten die ik vroeger heb gemaakt.”

Met trots kijkt hij terug op zijn werkende leven, waarin hij met zijn vader en broer een bloeiend bouwbedrijf opbouwde. Die kennis die hij al die jaren opdeed, geeft hij nu graag door. Van acquisitie en administratie tot uitvoering, Hub kent het klappen van de zweep. Zijn specialisaties zijn aanbestedingen en prijsvorming-calculaties. En laten dat nou net twee facetten zijn waar volgens Hub veel ondernemers mee worstelen. “Ik merk dat veel ondernemers daarin steken laten vallen.”

Hulp naar wens

Ondernemers kloppen met hele verschillende vragen bij Hub aan. “Sommigen willen klankborden, anderen vragen om bevestiging voor hun plan en weer anderen vragen om hulp voor het oplossen van een probleem.” Hub biedt graag een luisterend oor en met veel bevlogenheid adviseert hij de ondernemers waar hij dat kan. Bijvoorbeeld een kapper die hem om raad vroeg omdat hij iets totaal anders wilde gaan doen, namelijk het starten van een onderneming in prefab-huizen. Hubs bouwachtergrond kwam in dit geval goed van pas. Waar vind je een architect, hoe vraag je een bouwvergunning aan, met welke eisen moet je allemaal rekening houden? Hij hielp de ondernemer goed op weg en ook nu het bedrijf succesvol reilt en zeilt, biedt hij nog regelmatig begeleiding.

Adviseurs gezocht

Veel ondernemers nemen momenteel contact met ons op met een hulpvraag. Daarom zijn wij in diverse regio’s op zoek naar nieuwe adviseurs die ondernemers vrijwillig willen helpen. Kijk voor meer info: www./ondernemersklankbord.nl/aanmelden 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.