Ondernemers betalen vaak teveel voor brandstof

23 april 2019 15:39

Ondernemers betalen vaak teveel voor brandstof

De brandstofprijzen bereiken recordhoogtes. Met deze hoge brandstofprijzen is het logisch dat ondernemers bekijken hoe er bespaart kan worden op brandstofkosten. Door gebruik te maken van een tankpas en slim te tanken kunt u flink besparen op brandstofkosten.

Hoe vaak heeft u een bon voor tanken, parkeren of uw auto wassen? Grote kans dat u elke week wel een bon heeft met kosten voor uw auto. Wellicht dat u ook af en toe eens reist met het openbaar vervoer. Op al deze kosten kunt u de BTW terugvorderen mits aan de juiste voorwaarden wordt voldaan. Het moet namelijk aantoonbaar zijn dat uw bedrijf de afnemer is van deze producten / diensten. Een tankpas biedt uitkomst omdat u kosten op uw bedrijfsnaam gefactureerd krijgt. Deze factuur bevat alle gegevens om de BTW terug te kunnen vorderen.

Verschillende soorten tankpassen

Er is een ruim assortiment aan tankpassen voor ondernemers beschikbaar. Daarbij zijn er twee belangrijke categorieën, tankpassen uitgegeven door de bekende oliemaatschappijen en de universele tankpassen. De passen uitgegeven door de oliemaatschappijen zijn uiteraard beperkter in acceptatie en geven u niet de mogelijkheid te profiteren van de voordeligste brandstofprijzen. Met een universele tankpas heeft u de vrijheid van het overal kunnen tanken, maar geeft u ook de mogelijkheid om allerlei andere mobiliteit gerelateerde zaken af te nemen. Bijvoorbeeld het betalen voor parkeren en reizen in het openbaar vervoer.

Hoe zit het met elektrische voertuigen?

Bij elektrische voertuigen werkt het exact hetzelfde. Hier kunt u ervoor kiezen om met een universele tankpas de stroom af te nemen zodat de kosten op uw bedrijf worden gefactureerd. Bovendien is het bij de laadpaal uitsluitend mogelijk om met een tankpas / laadpas af te rekenen of via een app van de aanbieder van het laadpunt. Er zijn verschillende aanbieders, dit zou betekenen dat u verschillende apps zou moeten gebruiken om overal te kunnen laden en van meerdere aanbieders facturen ontvangt. Ook hier biedt een universele pas uitkomst omdat u alle kosten op een verzamelfactuur ontvangt.

Hoe zit het met kortingen op brandstof?

Nederland behoort tot de landen met de hoogste brandstofprijzen van Europa! Logisch dat u als ondernemer bekijkt hoe u kosten kunt besparen! We zien regelmatig dat aanbieders van brandstof kortingen aanbieden, maar hoe worden deze kortingen berekend? Elke brandstofleverancier heeft zijn eigen adviesprijs. De prijs aan de pomp is vrijwel in alle gevallen lager dan deze eigen adviesprijs. Het verschil tussen beide wordt uitgedrukt als korting.

Tankpas.nl houdt dagelijks de gemiddelde landelijke adviesprijs bij, en vergelijkt dit met de prijzen aan de pomp. Op deze wijze vergelijken we op eerlijke wijze de prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders en de type tankstations. In de regel is tanken bij onbemande tankstations altijd het voordeligst.

In Nederland zijn er meer dan 2.000 onbemande tankstations die een korting variërend tussen de 10 en 13 cent per liter hanteren. Met een merk gebonden tankpas kunt u in vele gevallen niet profiteren van deze grote prijsverschillen.

Ervaar ook het gemak van een universele tankpas!

Bent u ondernemer en wilt u profiteren van het gemak van een universele tankpas waarmee u kunt tanken bij de voordeligste tankstations? Kies dan voor ZZP & MKB tankpas van Tankpas.nl Wanneer u de tankpas gebruikt ontvangt u maandelijks een verzamelfactuur voor tanken, laden parkeren, carwash, onderhoud en openbaar vervoer waarmee u de BTW kunt terugvorderen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.