Ondernemer, wat zijn je voornemens?

6 januari 2020 12:04

Ondernemer, wat zijn je voornemens?

De meeste ondernemers doen wat ze leuk vinden. En er is immers niets beters dan je geld verdienen met iets waar je enthousiast van wordt. Wat wel op de loer ligt is dat ook dat een sleur wordt. Je kunt het voorkomen! Hoe? Door te innoveren, te leren en te netwerken. En uiteraard door aan je gezondheid te denken.

Innovatie

In welke branche je ook werkzaam bent, de markt is aan verandering onderhevig. Het is noodzaak voortdurend in te spelen op de vraag van je klanten door te innoveren. De kreet ‘dat doe ik altijd zo’ kun je beter uit je vocabulaire schrappen. Waarom? Omdat het belangrijk is je continue te vernieuwen. Al is het alleen al om in beeld te blijven!

Gezondheid

Op de fiets naar je werk, een rondje lopen tussendoor, de trap nemen, er zijn legio voorbeelden van bewegen tijdens je werk. Staand vergaderen is ook zoiets. Maar wist je dat je de ruimte ook gezonder maakt met groen? Een paar planten en je hebt een zuivere lucht waardoor de werkomgeving gezonder wordt. Als motivatie kun je beginnen met een bloempot te kopen!

Blijven leren

Je bent nooit te oud om te leren. Waarschijnlijk heb je die spreuk al talloze malen gehoord. Veel ondernemers kennen hun trucje en vergeten bij te blijven. En dat terwijl ontwikkeling juist goed is voor jezelf én je bedrijf. Door leertijd in je agenda in te plannen, krijg je bijvoorbeeld tijd om vaktijdschriften door te lezen of blogs te lezen. Je kunt ook jezelf opleggen jaarlijks een cursus te doen.

Netwerken

Zorgen dat je in beeld blijft doe je door bijvoorbeeld te netwerken. Ben je nog niet aangesloten bij een netwerk? Kijk eens om je heen of er iets is dat bij je past. Een ondernemersvereniging bijvoorbeeld. Of een groep mensen die eens in de zoveel tijd een kennissessie houdt. Ook dit moet je in je agenda inplannen. Netwerken is immers net werken!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.