‘Nu valt bij mij het kwartje’

3 juli 2023 09:58

‘Nu valt bij mij het kwartje’

Bij de aftrap was het direct raak! Bij menig deelnemer van de eerste training Coherent Ondernemen viel meteen het kwartje.

Elf vloerplaten met daarin een levenslijn, externe omgeving en interne organisatie gesymboliseerd, maken duidelijk welke impact je op je klant maakt tot aan de intentie die je te volbrengen hebt. Het resultaat? Je wordt je bewust waar je als ondernemer nog iets te doen hebt. Dat werkt dus, beaamt Mirjam Groenendijk van Scalabor: “Zo buiten, zo binnen. Alles hangt met elkaar samen. Alleen dán kun je vanuit je intentie ook impact maken. Mooi om te zien dat dit voor personen, maar zeker ook voor organisaties geldt!”

Het bewandelen van de vloerplaten vormt een vast onderdeel van de Coherence methode. Daarmee ontwikkel je meer bewustzijn op hoe jouw onderneming functioneert en welke interne en externe ontwikkelingen van invloed zijn. Je krijgt inzicht in de belangrijkste vraagstukken, kansen en dilemma’s waar je op korte termijn mee aan de slag kunt. Daarnaast leg je een sterke basis voor verdere ontwikkeling van je onderneming en je eigen leider- en ondernemerschap. Mark Lubberts van Live Legends: “Deze training geeft mij houvast en meer grip in mijn dagelijkse werk. Daarnaast is het een bevestiging dat wat ik al op gevoel deed, de juiste weg is.”

Confronterend en inspirerend

De training die Andrea de Boeij van Boeijend Ondernemen in samenwerking met Judith Botman van House of Coherence verzorgt, is confronterend. Je wordt weggetrokken uit de waan van de dag en krijgt inzicht in wat er werkelijk speelt. Tegelijkertijd is de training door de kleinschalige opzet ook erg inspirerend, omdat je met mede-ondernemers je ervaringen deelt en van elkaar leert. “De training Coherent Ondernemen was voor mij een mooi systematisch pad van bewustwording, mooie inzichten en bevestiging waar ik aan mag gaan werken binnen mijn bedrijf. Ik vond het ook erg waardevol om dit traject samen met andere ondernemers te doorlopen, omdat je ook van elkaars fouten, struggles en hoogtepunten kunt leren”, vertelt Dian Helsen van Factor-W interieurontwerp.

Het roer zelf bedienen

In de sessies worden interne zaken als inspiratie, leiderschap en gedrag in verbinding gebracht met externe aspecten als positie, strategie en producten. Er is veel dynamiek, dat leidt tot inzicht en bewustwording. Wat hebben we goed staan als bedrijf en waar kunnen we nog winst behalen? Ook wordt ingezoomd op diverse leiderschapsstijlen. Ieder mens heeft namelijk één of meerdere voorkeuren daaromtrent. Soms vraagt een situatie om een leiderschapsstijl die wat minder goed bij je past. Je hiervan bewust zijn is van groot belang en geeft jou de kracht om het roer van jouw onderneming te bedienen.

Patty Luyf en Nick Broekhuysen van Melis Logistics doorliepen de training gezamenlijk en concludeerden: “Het is voor ons zichtbaar dat onze strategie goed opgebouwd is qua dienstverlening richting onze klanten, maar dat we nog genoeg uitdagingen hebben op de interne kant. Door de training lukt het om de organisatiestrategie beter te begrijpen en deze te vertalen naar de HR-strategie. Het geeft ons inzicht dat wij op de goede weg zitten en waar we nog in moeten bijschakelen.”

Start tweede cyclus in september 2023

Na de zomer start de tweede cyclus trainingen. In de training Coherent Ondernemen nemen we de onderneming en het ondernemerschap onder de loep, geven elkaar feedback en concretiseren de verbeteringen. Dit alles met als doel meer samenhang (=coherentie), dus meer werkplezier, dus meer ruimte voor innovatie en ontwikkeling en dus meer omzet en groei. Schuif jij ook aan? 

Training Coherent Ondernemen

Mensen, organisaties en hun omgeving hangen met elkaar samen en beïnvloeden elkaar. Een coherente onderneming is in staat om alles wat er in en om een organisatie speelt van elkaar te onderscheiden én met elkaar in verband te brengen.

Coherente ondernemingen werken steeds vanuit het zicht op het grotere geheel. Dit stelt ze in staat om te zien wat er werkelijk speelt en vervolgens de juiste aanpak te kiezen om te innoveren, door te ontwikkelen en te groeien.

Onze aanpak

  • Vier inspirerende sessies

Je komt vier keer met je groep bij elkaar voor een sessie. Twee trainers, Andrea de Boeij en Judith Botman, vergroten je kennis met theorie, zorgen voor een constructieve dialoog en begeleiden je bij de uitvoering van de praktijkopdrachten. Door de kleine groep is er veel ruimte voor het delen van ervaringen uit de eigen praktijk. Dit maakt dat je veel kunt leren van de mede-ondernemers in de groep.

  • Studiemateriaal

Je ontvangt een werkboek met hierin de theoretische achtergronden bij de training en opdrachten die je uitwerkt voor je eigen onderneming.

  • Opdrachten in de praktijk

Naast de sessies werk je een aantal praktijkopdrachten uit, waarmee je stap voor stap je hele onderneming integraal in beeld brengt. Je doet dit samen met één van je medecursisten, zodat je met elkaar kunt meedenken en je eigen inzichten verder kunt aanscherpen.

  • Verankering

Voor een goede verankering van de inzichten word je na de training uitgenodigd voor een individueel gesprek met één van de trainers. Hierin kijken we welk van de aspecten die in de training naar boven zijn gekomen de meeste aandacht vragen en hoe je mogelijke vervolgstappen verder kunt vormgeven.

Opbrengst van de training voor jou en jouw onderneming

  • Je ontwikkelt meer bewustzijn op hoe jouw onderneming functioneert en welke interne en externe ontwikkelingen van invloed zijn.
  • Je hebt inzicht in de belangrijkste vraagstukken, kansen en dilemma’s waar je op korte termijn mee aan de slag kunt.
  • Je legt een sterke basis voor verdere ontwikkeling van je onderneming en je eigen leider- en ondernemerschap.

In samenwerking met House of Coherence

www.boeijend-ondernemen.nl
andrea@boeijend-ondernemen.nl
06-20738789

Teskt: Alet Roesink // Fotografie: Jacques Kok

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.