Nu echt werk maken van hybride werken

23 februari 2022 13:19

Nu echt werk maken van hybride werken

Op 25 februari was het eindelijk zover; toen vervielen een groot deel van de coronabeperkingen. Als onderdeel daarvan is ook het thuiswerk advies afgezwakt: probeer als je dat kan de helft van de tijd thuis te werken. Want als er één lichtpuntje in de Corona crisis te vinden is dan is dat wel dat we allemaal hebben kunnen ervaren dat van 9-5 op kantoor zitten echt anders én beter kan.

Uit onderzoek onder 8000 werknemers, gehouden door TNO in december 2021, blijkt dat 8 op de 10 thuiswerkers deels of zelfs volledig thuis wil blijven werken.

Uit ditzelfde onderzoek blijkt echter ook dat bij een derde van de organisaties (nog) helemaal geen afspraken hierover zijn gemaakt en bij bijna de helft zijn er alleen informele afspraken. En onderzoek door vakbond CNV laat zelfs zien dat veel werkgevers er weer vanuit gaan dat werknemers zich gewoon weer dagelijks om 9 uur op kantoor gaan melden. En daarmee gooien we een groot deel van de winst van hybride werken weg: tijdswinst, minder reiskosten, verhoogde productiviteit, meer flexibiliteit, minder files en minder CO2.

Breikers kan je helpen om de winst van hybride werken ook voor jouw organisatie helder te krijgen en waar te maken. Met 1-op-1 advies, handige tips, tricks en tools. Dit doen we kosteloos en met maatwerk! Breikers helpt werkgevers in de Metropoolregio Amsterdam resultaatgericht bij hun transitie naar slimme & duurzame mobiliteit. Meer weten? Kom naar onze seminar op 17 maart.

Pakhuis de Zwijger

Breikers organiseert een inspirerende sessie over Hybride werken met organisatiepsychologg Dr. Kilian Wawoe. Hij startte zijn loopbaan bij ABN-AMRO, waar hij verschillende HR functies bekleedde in binnen- en buitenland. Tegenwoordig doet hij aan de Vrije Universiteit (VU) onderzoek naar beloningsvraagstukken. Tijdens Corona bestudeerde hij het grootste thuiswerkexperiment aller tijden en schreef daar een boek over: Het Corporate Brein, samenwerken ná Corona. In zijn gastcollege belicht hij het hybride werken vanuit het belang van de individu en de organisatie. Wat wordt de nieuwe balans tussen autonomie, verbondenheid en groei? Na afloop is er eindelijk weer eens tijd om lekker ouderwets te netwerken. Aanmelden kan via deze link.

College Tour

Breikers organiseert 7, 14 en 21 april een College tour over Hybride werken. Wil jouw organisatie aan de slag met de uitdagingen voor het (opnieuw) organiseren van het werk? In drie collegeochtenden krijg je concrete handvatten, inspirerende voorbeelden en ruimte voor kennisuitwisseling met docenten en collega's. Je sluit de collegereeks af met een roadmap Hybride werken toegespitst op jouw organisatie!

Deze College tour is exclusief voor werkgevers uit de Metropoolregio Amsterdam. Het maakt niet uit in welke branche je zit, of je nu 50 of 5000 medewerkers hebt of waar je ambitie ligt; als je jouw organisatie wilt ontwikkelen door een hybride manier van werken (verder) uit te werken en te implementeren, dan is deze College tour niet te missen!

Onze College tour word je volledig gratis aangeboden door Breikers. Jouw enige investering is 6 uur deelname aan de 3 collegesessies en wat huiswerk. Naast leren van onze eigen experts, bouw je ook aan je netwerk en leer je hoe andere werkgevers de verandering naar hybride werken aanpakken. Is dit iets voor jouw organisatie? Meld je aan via deze link.

Voor meer informatie over Breikers vind op www.wijzijnbreikers.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.