NPCI International en PPRO gaan samenwerking aan om Indiase consumenten wereldwijd probleemloze betalingen te bieden

24 november 2021 09:21

NPCI International en PPRO gaan samenwerking aan om Indiase consumenten wereldwijd probleemloze betalingen te bieden

Het beoogde partnerschap zal bijdragen aan de wereldwijde uitbreiding van RuPay en UPI

NPCI International Payments Ltd (NIPL), de internationale tak van de National Payments Corporation van India, en PPRO, de vooraanstaande wereldwijde provider van lokale betalingsinfrastructuur, hebben vandaag een memorandum of understanding (MOU) ondertekend om samen te werken aan het uitbreiden en versterken van de internationale groei van India's digitale betalingsecosysteem.

De overeenkomst is gericht op het vergroten van de acceptatie van UPI en RuPay-kaarten onder PPRO's wereldwijde klanten, zoals payment service providers (PSP's) en global merchant acquirers. Door de samenwerking wordt NIPL's voortdurende uitbreiding naar buitenlandse markten gestimuleerd en wordt India toegevoegd aan PPRO's Local Payment Method (LPM) coverage map.

De payment service providers, banken, gateways en ondernemingen met betaalplatformen die gebruikmaken van PPRO kunnen door de beoogde samenwerking tussen NIPL en PPRO hun platformen internationaal uitbreiden. Hierdoor krijgen hun verkopers toegang tot Indiase consumenten die digitale transacties uitvoeren met RuPay en UPI. RuPay is het eerste Global Card betaalnetwerk van India. UPI is een van de meest succesvolle real-time payments (RTP) systemen ter wereld. Meer dan een derde van de 777 miljoen Indiase online consumenten winkelt over de grens, waarbij bijna de helft van alle transacties plaatsvindt in online shops in de Verenigde Staten en China. Door verkopers in deze en vele andere landen in staat te stellen betalingen via RuPay-kaart en UPI te accepteren, zal het consumentenbereik aanzienlijk toenemen.

Stefan Merz, Chief Strategy & Growth Officer bij PPRO legt uit: "Uitbreiding naar de Indiase e-commerce markt biedt een enorme groeimogelijkheid voor PPRO. Het e-commerce landschap van het land is 52,6 miljard dollar waard en de voorspelling is dat dit zal stijgen tot 120 miljard dollar in 2025. De online populatie bestaat uit meer dan 700 miljoen mensen, wat het een van de grootste ter wereld maakt. Hoewel India dus grote kansen biedt voor verkopers, net als alle opkomende markten, kent het ook een aantal complexe uitdagingen.  Onze strategische samenwerking met NPCI International helpt bij het navigeren door de ingewikkelde markt en opent de Indiase markt voor onze PSP-partners en hun wereldwijde verkopers, zodat zij kunnen profiteren van het grote potentieel dat het land te bieden heeft."

Over de samenwerking zei Ritesh Shukla, CEO van NIPL: "Wij geloven dat deze strategische samenwerking met PPRO zal leiden tot een aanzienlijke toename van online acceptatie van RuPay-kaarten en UPI-aangedreven Apps, die op hun beurt Indiase consumenten in staat zullen stellen om hun voorkeursbetaalmiddelen probleemloos te blijven gebruiken over de hele wereld. We zijn ervan overtuigd dat onze bewezen productcapaciteiten, in combinatie met het uitgebreide netwerk van PPRO, acceptatie en schaalvergroting in online markten mogelijk zullen maken. We zijn enthousiast over onze samenwerking met PPRO, die consumenten uit India in staat zal stellen naadloos transacties te verrichten met behulp van NPCI’s wereldwijd gerenommeerde platformen en waardoor we een naadloze gebruikerservaring kunnen leveren."

NPCI International zet zich in voor de wereldwijde implementatie van RuPay en UPI. RuPay is het eerste Global Card betaalnetwerk van India met op dit moment meer dan 635 miljoen uitgegeven kaarten. UPI is een van de meest succesvolle real-time payments (RTP) systemen ter wereld, waarmee gebruikers in real-time geld kunnen overmaken, naar meerdere bankrekeningen, zonder de details van de eigen bankrekening met de andere partij te delen. In 2020 heeft UPI handelsverkeer ter waarde van 457 miljard dollar mogelijk gemaakt, wat gelijk staat aan ongeveer 15% van het Indiase BBP.

Over NPCI International:
NPCI International Payments Limited (NIPL) werd op 3 april 2020 opgericht als een volledige dochteronderneming van de National Payments Corporation van India (NPCI). Als de internationale tak van NPCI is NIPL gewijd aan de implementatie van NPCI's lokale, succesvolle Real-Time Payment System - Unified Payments Interface (UPI) en Domestic Card Scheme - RuPay, buiten India.

NPCI heeft met succes haar technologische en productcapaciteiten ontwikkeld en bewezen op de binnenlandse markt door het betalingssegment in India te transformeren. Omgekeerd zijn er verschillende landen die in hun eigen land een "real-time betalingssysteem" of "binnenlands kaartsysteem" willen opzetten. Met haar kennis en ervaring kan het NIPL deze landen technologische ondersteuning bieden in de vorm van licenties en advies bij het opzetten van real-time betaalsystemen om te voldoen aan de snel veranderende behoeften van snelgroeiende wereldwijde bedrijven.

NIPL is gericht op het transformeren van betalingen over de hele wereld door het gebruik van technologie en innovatie. Hierdoor worden niet alleen betalingen voor Indiërs mogelijk gemaakt, maar ook de betaalmogelijkheden in andere landen verbeterd door technologische ondersteuning, advies en infrastructuur.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.