Noodfonds zzp’ers noodzakelijk en rechtvaardig

16 maart 2020 16:07

Noodfonds zzp’ers noodzakelijk en rechtvaardig

De uitspraak van minister Wiebes van Economische Zaken in het programma WNL heeft de zzp’ers die zich laten vertegenwoordigen door de Werkvereniging geschokt. Aanvullende maatregelen tijdens deze crisis zijn nodig voor alle werkenden.

De Werkvereniging krijgt sinds de uitspraak van minister Wiebes dat zzp’ers niet op extra financiële steun hoeven rekenen, verontruste reacties en eist dat het kabinet ook maatregelen voor zzp’ers neemt. Het Coronavirus raakt iedereen. De overheid kan deze bevolkingsgroep en hun gezinnen niet aan hun lot overlaten.

De stroom van reacties gaat ook vandaag door. Roos Wouters, oprichter en aanjager van De Werkvereniging: “Minister Wiebes creëert pure rechtsongelijkheid. Elke vorm van ondernemen brengt risico’s met zich mee. Maar de risico’s van deze pandemie kon niemand voorzien. Maak zelfstandigen geen tweederangsburgers. Ook zij hebben gezinnen, betalen belasting en zijn onmisbaar voor de economie. De minister heeft kennelijk geen idee hoeveel zelfstandigen tijdens het bezweren van deze crisis als ‘cruciaal’ zijn aangemerkt. Ook zij zijn met man en macht aan het werk, maar mogen niet rekenen op financiële hulp. Wij vinden dat onrechtvaardig en onverantwoord.”

De Werkvereniging zal de komende dagen zoveel mogelijk samenwerking zoeken met andere organisaties die opkomen voor zzp’ers en andere Modern Werkenden. Ze roept alle politieke partijen op om daadwerkelijk te laten zien dat ze ook deze bevolkingsgroep vertegenwoordigen. Wouters: “Er is al onduidelijkheid genoeg. Neem de onrust weg, zet de nieuwe zzp-wetgeving aan de kant en focus nu op het bezweren van de crisis. Ga geen politiek bedrijven, durf juist nu onorthodoxe maatregelen te nemen die keihard nodig zijn.”

De Werkvereniging roept haar leden en alle andere zzp’ers op de petitie te ondertekenen.

De Werkvereniging hoopt ook dat alle (Modern) Werkenden bereid zijn hun zelfstandig werkende collega’s te ondersteunen. Hun handtekening onder deze petitie wordt erg gewaardeerd.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.