Nieuwe klanten dankzij Google Ads

9 oktober 2023 16:14

Nieuwe klanten dankzij Google Ads

Ben je een ondernemer die op zoek is naar nieuwe klanten? Dan heb je de term Google Ads vast al eens voorbij horen komen. Of je nu actief bent in e-commerce of actief bent binnen de leadgeneratie, dit platform heeft veel voordelen. Bij Adverge begrijpen we dit als geen ander, en daarom geven we je 5 redenen waarom Google Ads ook voor jou van onschatbare waarde kan zijn!

1. Doelgerichte advertenties

Een van de belangrijkste voordelen van Google Ads is de mogelijkheid om doelgerichte advertenties te maken. Als ondernemer kun je jouw advertenties weergeven aan mensen die actief zoeken naar producten of diensten die jij aanbiedt. Hierdoor is de kans op conversie groter, en de kans op meer klanten automatisch ook groter.

2. Volledige controle over het budget

Google Ads biedt je de controle over je advertentiebudget. Je kunt jouw budget effectief beheren en aanpassen op basis van de prestaties van de advertenties en/of de bedrijfsdoelstellingen. Wil je harder of zachter inzetten op Google Ads? Binnen enkele seconden pas je dit aan.

3. Meetbare resultaten

Een ander voordeel van Google Ads is de mogelijkheid om resultaten te meten. Let hierbij op dat dit direct op de juiste manier wordt ingesteld. Op die manier weet je wat jouw conversiepercentage is en wat de ROI (Return on Investment) van de advertentiecampagnes is.

4. Targetingopties

Zodra je jouw advertenties gaat instellen, dan zie je dat er veel mogelijkheden zijn qua targetingopties. Kies voor een bepaalde locatie, sluit een locatie juist uit, pas demografische gegevens en interesses aan en bepaal of je meer wil bieden op het type apparaat dat wordt gebruikt. 

5. Snel zichtbare resultaten

In tegenstelling tot andere vormen van digitale marketing, zoals bijvoorbeeld SEO, kun je met Google Ads vrijwel onmiddellijk resultaat zien. Zodra een advertentiecampagne is ingesteld, kunnen de advertenties binnen enkele uren worden weergegeven aan potentiële klanten. Dit is vooral handig voor nieuwe ondernemingen die snel zichtbaarheid willen opbouwen en de concurrentie aan willen gaan. 

En nog veel meer…

Naast deze voordelen zijn er nog meer pluspunten te noemen. Daarom raden we je aan om je verder te verdiepen in de mogelijkheden van Google Ads voor jou als ondernemer. Hulp nodig? We helpen je graag verder!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.