Nedap Luna zorgt ervoor dat dementerende mensen langer thuis wonen

22 februari 2021 07:50

Nedap Luna zorgt ervoor dat dementerende mensen langer thuis wonen

Dementie is voor velen een grote angst. En wanneer het je dan overkomt is het moeilijk om te accepteren. Voor de slachtoffers, maar ook voor de familie. Mensen in de begin- en middenfase van dementie beginnen langzaamaan grip op hun leven te verliezen en zijn zich daar vaak pijnlijk bewust van. Het begint vaak onschuldig. Bijvoorbeeld door afspraken te vergeten of boodschappen dubbel te halen. Maar dat kan soms al snel veranderen. Voor iedereen is dit traject weer anders. De één gaat veel sneller achteruit dan de ander en dat betekent dat een woningplek heel belangrijk is. Daar moet op tijd over nagedacht worden, zodat mensen met dementie veilig zijn en familieleden met een gerust hart naar huis kunnen. Nedap Luna heeft daar een speciale dagkalender voor ontwikkeld.

Hoe Nedap Luna precies werkt

Nedap stapt in voor de mensen met beginnende dementie. Nedap Luna houdt het eenvoudig en handelbaar, het is een makkelijk te gebruiken dagkalender voor dementie. De kracht is haar eenvoud, want daardoor is het makkelijk te begrijpen. Nedap Luna verwelkomt ieder persoon met beginnende dementie met een persoonlijke boodschap en de datum. Simpele informatie die makkelijk tot zich te nemen is. Vervolgens komen afspraken en taken in beeld, om de persoon te herinneren aan de verantwoordelijkheden. Gedurende de dag kan Luna altijd geraadpleegd worden als geheugensteuntje.

Ultieme samenwerking tussen thuiszorg en Nedap Healthcare

Nedap Healthcare is erop gericht om het thuis wonen voor dementerenden zo prettig en veilig mogelijk te maken. Op die manier blijven mensen zo lang mogelijk in een vertrouwde omgeving en kunnen ze wennen aan ondersteuning. Dat maakt de overgang prettig en soepel voor wanneer thuis wonen niet meer mogelijk is. Thuiszorg is gelinkt aan Nedap Luna en kan op die manier niet alleen afspraken in de dagkalender zetten, maar ook uitlezen of er problemen zijn. Luna kan ook gekoppeld worden aan andere platformen, waardoor er altijd contact is en iemand met dementie (begin- en middenfase) veilig thuis kan blijven wonen.

Contactgegevens:

Nedap Healthcare

Parallelweg 2

7141 DC Groenlo

Nederland

Tel. +31 (0)544 47 1500

healthcare@nedap.com

terug

Reacties op dit bericht

Reactie plaatsen? Log in met uw account.