Voorloper in de branche

7 juni 2017 11:27

Voorloper in de branche

CarlisleCarlisle® Construction Materials BV (CCM) uit Kampen is trotse sponsor van de 37e editie van de Internationale Hanzedagen. Toen bekend werd dat het evenement dit jaar georganiseerd wordt in Kampen, hoefde CCM hier niet lang over na te denken. CCM heeft zijn roots in Kampen liggen en heeft dus een hechte band met de stad.

Begin jaren 60 vestigde CCM zich als Hertalan Rubber Products in de Hanzestad. Inmiddels ruim 50 jaar, een management buy-out en een overname later is het trots onderdeel van het Amerikaanse conglomeraat Carlisle® waar het valt onder de divisie Construction Materials. Het Europees hoofdkantoor is gevestigd in Hamburg, eveneens een Hanzestad.

In haar fabriek in Kampen produceert CCM BV een kwalitatief hoogwaardige EPDM folie welke wordt toegepast als EPDM dakbedekking, vijverfolie en lucht- en waterdichte afwerkingen van bijvoorbeeld gevels en aansluitingen rondom kozijnen. Het biedt hierbij aan circa 80 werknemers uit de regio een arbeidsplaats.

Gemeente Kampen ziet CCM als goed voorbeeld

CCM voelt zich maatschappelijk erg betrokken. Dit blijkt uit de jaarlijkse regionale deelname aan NLDoet en ook uit het feit dat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) een vast onderdeel van de bedrijfsvoering is. Strategieën en beleidsplannen worden er op afgestemd om zo duurzaam mogelijk te produceren. Zo begonnen ze meer dan 25 jaar geleden al met het uitfaseren van grondstoffen die schadelijk zijn voor mens en milieu en is CCM al ruim 20 jaar bezig om het energieverbruik zoveel mogelijk terug te dringen. Terwijl de omzet flink is gestegen, ligt ten opzichte van 2005 het energieverbruik ruim 50% lager.

Een ander speerpunt is voorlichting en opleiding. In het kader van de Week van de Techniek of als gevolg van de participatie van CCM in het Centrum voor Innovatief Vakmanschap hebben vele scholieren uit het basis- en voortgezet onderwijs inmiddels een rondleiding door het bedrijf gehad. In het eigen opleidingscentrum Technopoint zijn de afgelopen jaren honderden afnemers opgeleid, zoveel mogelijk om de faalkosten in de bouw te minimaliseren.

Voorloper in de branche

CCM staat bekend als een voorloper in de branche. Zo waren ze 50 jaar geleden Europa`s eerste EPDM producent. Terwijl in heel Nederland nog daken met warme bitumen werden bedekt, werd in 1968 het eerste EPDM dak gelegd met HERTALAN® EPDM dakbedekking. Nu 50 jaar later ligt de EPDM dakbedekking, in een uitstekende conditie, nog altijd op het dak. Hiermee is het dak het oudste geregistreerde EPDM-dak ter wereld. Jaarlijks worden testen gedaan op dit dak om de kwaliteit te monitoren. Dankzij deze bewezen gebruiksduur van meer dan 50 jaar en andere unieke producteigenschappen wordt EPDM dakbedekking bestempeld als het meest duurzaamst.

www.ccm-europe.com

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

X

Ga je nu al weg?

Wij willen graag nog wat met je delen. Hét Ondernemersbelang bestaat namelijk 20 jaar en dat gaan we vieren. Ga naar deze pagina en ontdek het!

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.