Naamsbekendheid verhogen? Dit is hoe je het doet.

9 november 2020 13:08

Naamsbekendheid verhogen? Dit is hoe je het doet.

Er zijn meerdere manier om naamsbekendheid voor je bedrijf te creëren. De ene ligt uiteraard meer voor de hand dan de ander, maar er zijn altijd passende oplossingen. Voor grote bedrijven wordt vaak gekozen om te adverteren middels tv-reclames of bijvoorbeeld borden naast een voetbalveld, maar voor de wat kleinere (startende) bedrijven is hier al gauw geen budget voor. Hoe pak je het dan aan?

Reclame

Allereerst bestaat er dus de mogelijkheid om middels reclame je naamsbekendheid te verhogen. Het kost uiteraard bakken met geld om op nationale radiozenders of televisiezenders te adverteren, maar er zijn ook alternatieven. De kleinere radio -en televisiezenders zijn hier een oplossing. Wanneer jij je als bedrijf probeert te richten op een bepaalde regio is het niet verkeerd om alleen daar te gaan adverteren. Er wordt namelijk niet snel door een inwoner van Den Haag geluisterd naar radio Zuid-Oost Drenthe, maar dit biedt wel voordelen in het maken van reclame. De kosten zullen bij radiozenders als deze veel lager liggen dan bij radiozenders als 538 of Skyradio.

Drukwerk

Er is een alternatief ten opzichte van het benaderen van radio -of televisiezenders. Je kunt je naamsbekendheid namelijk ook verhogen door het verspreiden van drukwerk. Wil jij flyers verspreiden in Meppel of een andere regio?  Door een mooi gedesignde flyer te laten bezorgen bij de mensen thuis zorg je ervoor dat mensen meteen een beeld hebben bij jouw organisatie. Mensen zijn toch sneller geneigd om een vraag te stellen nadat ze fysiek contact hebben gehad in plaats van op zoek te gaan naar de website en hier de helpdesk een mailtje sturen. Naamsbekendheid creëer je dus onder andere door middel van de verspreiding van drukwerk.

Nationaal

Wanneer je ervoor kiest om zelf reclamedrukwerk te gaan verspreiden dan neemt dit een groot deel van je tijd en energie op. Daarom is er de mogelijkheid om dit uit te besteden aan een bedrijf dat gespecialiseerd is in deze zaken. Het maken van reclame op landelijk niveau is een uitdaging, maar is wel zeker haalbaar. Wanneer jij een bedrijf benaderd om hen jouw

drukwerk te laten verspreiden, zal je klandizie in een korte tijd enorm toenemen, gezien het feit dat iedereen de flyer krijgt overhandigd of deze op de deurmat of in de brievenbus krijgt. In één dag is het mogelijk om vele mensen kennis te maken met je bedrijf.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.