Met een AED maakt u uw bedrijf veiliger

22 november 2022 13:59

Met een AED maakt u uw bedrijf veiliger

De AED komt steeds vaker terug in het straatbeeld. Niet voor niets, daar een bedrijf of bijvoorbeeld winkelcentrum veiliger wordt van het plaatsen van zo’n AED. Met een defibrillator kan direct gehandeld worden, op het moment dat iemand getroffen wordt door een hartstilstand. Het is een moment waarop iedere seconde telt; er kan niet gewacht worden op de komst van de ambulancebroeders. Met een AED kan gestart worden aan de reanimatie, ook door mensen die geen medische achtergrond hebben. Tegenwoordig beschikken moderne AED’s over uitgebreide instructies, die de gebruiker vertellen hoe de AED gebruikt moet worden. Misbruik wordt voorkomen door interne software; de AED zal altijd controleren of er sprake is van een afwijking in het hartritme van het slachtoffer.

AED in verschillende varianten verkrijgbaar

Wie overweegt een AED aan te schaffen, heeft hierbij keuze uit verschillende varianten. Populair zijn de modellen van Lifeline, onder meer Defibtech biedt deze AED’s aan binnen Nederland. Lifeline produceert in de basis twee varianten, te weten: de Lifeline AED en een uitgebreidere Lifeline VIEW AED. Zoals de naam wellicht al doet vermoeden, is dit laatste model uitgevoerd met een scherm waarop instructies getoond worden. Beide modellen beschikken over een luidspreker voor gesproken instructies. Naast het verschil tussen deze twee AED’s, wordt er onderscheid gemaakt tussen een half- en volautomatisch model. Het verschil zit hierbij in het feit, dat bij een halfautomatisch model zelf op de knop gedrukt moet worden om de AED een schok toe te laten brengen. De AED vertelt zelf op welk moment de gebruiker dit moet doen.

Instructies AED in verschillende talen

Een van de voordelen van een moderne AED is het gegeven, dat deze van instructies in verschillende talen kan worden voorzien. Het maakt het ook voor een Duitser of bijvoorbeeld Fransman mogelijk om de AED te gebruiken tijdens een bezoek aan Nederland. Let op, een AED beschikt niet standaard over instructies in deze talen. Het is een keuze die een koper vooraf bewust maakt. Naast Duits- en Franstalige instructies, kan een AED logischerwijs van instructies in de Engelse taal worden voorzien. Zeker in omgevingen met een groot aantal internationale mensen, is het verstandig om de instructies meertalig te maken. Het voorkomt dat er niet direct gehandeld kan worden als iemand door een hartstilstand getroffen wordt.

Combineer een AED met verschillende accessoires

Bij de aankoop van een AED heeft men niet alleen keuze uit verschillende modellen, een half- en volautomatische AED en een AED met één of twee talen; de AED kan gecombineerd worden met een breed scala aan AED accessoires. Zo is het bijvoorbeeld interessant de AED te combineren met een paneel voor aan de wand. Met zo’n paneel kan de AED op afstand gemonitord worden. Dit is wenselijk, daar de AED over batterijen beschikt die periodiek aan vervanging toe zijn. Hetzelfde geldt voor enkele andere onderdelen van de AED. Door de AED te laten monitoren wordt de eigenaar tijdig op de hoogte gebracht van de noodzaak om onderdelen te vernieuwen. Het voorkomt dat de AED plotseling niet blijkt te werken, als iedere seconde telt voor een slachtoffer. Bekijk de webshop van Defibtech voor onze verschillende AED’s en accessoires.

Ceintuurbaan Noord 170
9301 NZ Roden
Telefoon: 050-3133096
E-mail: info@defibtech.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.