Met Brainspotting je performance als ondernemer verbeteren

22 augustus 2023 15:03

Met Brainspotting je performance als ondernemer verbeteren

Als er een toverstokje bestond om al je blokkades in je leven en je ondernemerschap op te lossen.. Wat zou zo'n stokje voor jou kunnen betekenen?

Brainspotten is eigenlijk een oer-Hollands en simpel recept. Hoewel het een Amerikaanse therapievorm betreft, is het gebaseerd op iets dat we elke dag doen: uit onze ogen kijken. Meer specifiek: naar een specifiek punt kijken of staren.

Ballast en blokkades oplossen

Je zou niet verwachten dat voor zoiets simpels ook een therapeutische toepassing bestaat. Maar dat is dus wel het geval: Brainspotting werd in 2003 ontwikkeld uit het meer bekende EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) en is volgens tal van internationale experts één van de meest veelbelovende therapiemodellen van de toekomst.

En zo'n Brainspotting-sessie ziet er simpel uit: je kijkt naar een pointer of stokje (wat volgens de kinderen die ik behandel dus een 'toverstokje' is).

Wat is de meerwaarde van Brainspotting?

  1. Het werkt in je kop en in je lijf;
  2. Je hoeft je probleem of blokkade niet te kunnen begrijpen of verwoorden;
  3. Brainspotting werkt vaak sneller en diepgaander dan gesprekstherapie;
  4. Het heeft een positieve uitwerking op je gezondheid, je mentale fitheid en je prestaties.

Performance coaching voor ondernemers

Triunify Nederland is het bedrijf van Dirk Jan en Anne-Marie Versluis, allebei internationaal gecertificeerd als Brainspotting Practitioner. Dirk Jan was één van de eerste Nederlandse psychologen die op grote schaal met Brainspotting ging werken en deed royaal meer dan 10.000 sessies (onder meer topsporters, professionele musici en altijd veel ondernemers).

Evenals sporters en musici moeten ook ondernemers onder hoge druk presteren en hun beste kwaliteiten weten vrij te spelen. Daarbij kan Performance coaching met Brainspotting uitstekend helpen.

Ondernemers met trauma's

Succesvolle ondernemers hebben meest geen geduld voor therapeutisch gedoe. Dat neemt niet weg dat veel ogenschijnlijk succesvolle zakenmensen te maken hebben met de sporen van trauma, emotionele littekens en diepe persoonlijke conflicten.

De uitdaging hierbij is om de blokkades te transformeren tot krachtbronnen, en het persoonlijke en zakelijke aspect volledig te integreren.

Meer hierover lees je bij Unblock Your Ambitions.

Interesse in de mogelijkheden?

Voor coaching en Brainspotting kun je terecht in de omgeving van Gouda en Amsterdam. Via de website kun je je opgeven voor een vrijblijvend strategiegesprek.

Naar alle berichten van Triunify Nederland terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.