Meer verkopen met een sales-configurator

14 juni 2021 14:25

Meer verkopen met een sales-configurator

Slim configureren, calculeren én documenteren met uw bedrijfsspecifieke kennisregels kan u enorm veel tijd en geld opleveren. De juiste configurator kan uw verkoopproces optimaliseren en u een onvoorstelbare berg werk en zorgen uit handen nemen. Zo kunt u uw klanten met een gerust gevoel voorzien van oogverblindende en foutloze offertes in no time.

Merkato

Quootz optimaliseert het verkoopproces door de inzet van Merkato: geavanceerde software voor sales- en productconfiguratie. Door uw bedrijfsspecifieke kennisregels vast te leggen in onze software, wordt het opstellen van offertes door verkopers en dealers – waar ook ter wereld – een stuk eenvoudiger. Geen foute of onmogelijke aanbiedingen meer voor uw klant, maar een superstrakke en gegarandeerd foutloze offerte, uiteraard in elke gewenste taal.

Klant akkoord? Met één druk op de knop zijn het contract, de productiebon, de bill of material of andere gewenste productspecifieke documenten beschikbaar. Dit scheelt tijd en dus geld. Door snelle en juiste aanbieding te doen, gaan klanten eerder over tot aankoop en komt uw bedrijf nog professioneler over!

Door korte implementatietijd bent u in no time live en zullen niet alleen uw verkoop, maar ook inkoop, voorraad, productie en R&D flinke efficiency-slagen maken. De configurator is de ‘poortwachter’ die het achterliggende proces beschermt tegen ongewenste input.

Quootz legt dus de basis voor een veel beter gebalanceerd voortbrengingsproces. Wij laten u graag zien hoe we het bestaan van tientallen bedrijven en honderden verkopers wereldwijd een stuk prettiger maken met onze software.

Klantverhalen

Omdat daden luider spreken dan woorden, vertellen wij u graag waarom enkele bedrijven kozen voor Quootz en hoe Merkato voor hen het verschil maakt. Tipje van de sluier? Flexibiliteit, guided buying en perfecte ondersteuning staan centraal. Dat is Quootz!

  1. Een wereldwijde leverancier voor hijsapparatuur voor zeeschepen zocht een manier om hun verkoopproces te optimaliseren. Een week na de implementatie van Quootz konden verkopers in bijvoorbeeld Maleisië de meertalige salessoftware al gebruiken, inclusief koppeling met Isah.
  2. Complexe producten, een internationale afzetmarkt, lokale vertegenwoordigers… deze toonaangevende fabrikant van rolinspectiesystemen en systeembesturingen voor rolschuurmachines is dé ideale gebruiker van Merkato. In de veilige, gepersonaliseerde omgeving zorgt de zeer uitgebreide én gebruiksvriendelijke software ervoor dat alle vertegenwoordigers snel, foutloos en in hun eigen taal offertes kunnen opstellen. Een koppeling met de enterprise resource planning (ERP) zorgt voor de aansturing van de productie. Ideaal!
  3. Voor een wereldwijde grootmacht op het gebied van (onder andere) single-use assemblies voor medische en sampling-toepassingen, was het vinden van een perfecte configurator cruciaal. Doordat één bestelling bij hen kan bestaan uit enorme aantallen unieke producten, zijn kleine rekenfouten funest. Merkato gaat voor hen onder andere de complexe prijsberekeningen en huidige offertetrajecten vereenvoudigen. Daarnaast completeert onze geïntegreerde 2D-tekenmodule, die het geconfigureerde product visualiseert en de productietekeningen verzorgt, de perfecte oplossing.

Meer lezen? Op onze website vindt u op de pagina 'Klanten' meer verhalen van bedrijven uit allerlei sectoren.

Bent u ook benieuwd naar wat Merkato kan betekenen voor uw bedrijf? Via onze website kunt u inloggegevens aanvragen om de demo-omgeving eens rustig te bekijken. Zo ervaart u de voordelen van Merkato.

Quootz

Reeënlaan 50

7315 EX Apeldoorn

www.quootz.nl

Info@quootz.nl

+31 (0)88 MERKATO (088-6375286)

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.