Marcel Knoop rijopleidingen springt in krater in de markt dankzij financieringsoplossing Credion

8 december 2016 14:00

Marcel Knoop rijopleidingen springt in krater in de markt dankzij financieringsoplossing Credion

credion-arie-neervoort-1

Oorspronkelijk was de rijschool van Knoop uit Nieuwerkerk aan den IJssel niet anders dan alle anderen. Tot Marcel Knoop wilde doorgroeien en aan Gerrie Bergmans vroeg om marktonderzoek te doen.

“We gingen ons focussen op mensen met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt. Het was een logische stap. Ten eerste omdat Marcel al veel werkte met mensen die een stoornis in het autistisch spectrum hebben. Ten tweede omdat rijopleidingen voor ‘moeilijkere’ doelgroepen geen gat, maar een krater in de markt zijn. Sindsdien komen deze leerlingen, soms ten einde raad, bij ons. Wij zetten ze weer op hun voeten, nemen ze bij de hand en laten ze niet meer los tot het begeerde roze pasje in hun bezit is. Waar de meeste rijscholen focussen op snel schakelen en geld verdienen, komen leerlingen bij ons voor een persoonlijke aanpak en betrokkenheid,” vertelt Gerrie.

Doordat het aantal leerlingen met een beperking bleef groeien, wilde de rijschool investeren in nog meer gespecialiseerde auto’s en brommers. Ze namen contact op met de huisbankier, maar de onpersoonlijke aanpak en de vele onmogelijkheden stuitten Gerrie tegen de borst. Ze zocht een alternatief en kwam uit bij Credion adviseur Frank Geelhoedt.

Crowdfunding

Frank blikt terug: “Ik vond dit een typische case voor crowdfunding. Crowdfunding is veel meer gericht op de toekomst, terwijl banken vooral kijken naar behaalde resultaten in het verleden. Ik heb geadviseerd om het bedrag van de financieringsaanvraag te verhogen. Daardoor konden Marcel en Gerrie de balansverhoudingen, en met name het werkkapitaal, op orde brengen. Het is beter om voor een financiering met een langere looptijd te kiezen. Kortlopende schulden kunnen in theorie te allen tijde opgevraagd worden en dat maakt je bedrijf kwetsbaar. Een langer lopende financiering zorgt voor meer stabiliteit, zo lang je maar aan je aflossingsverplichting voldoet.”

“Op advies van Credion kozen we voor crowdfunding via Collin Crowdfund N.V.,” vertelt Gerrie. “Net als Credion was ook deze partij direct enthousiast en heel erg betrokken bij onze zaak. Aanvankelijk had ik echt mijn twijfels en was ik bang dat mensen niet in ons product zouden willen investeren. Volkomen onterecht zo bleek! Bínnen 7 minuten hadden tachtig investeerders het volledige bedrag gefinancierd! Sterker nog, Collin Crowdfund bleef telefoontjes ontvangen van mensen die ook wilden investeren, maar net te laat waren. Dankzij het vertrouwen van deze mensen zijn wij als rijschool in staat om nog steeds te groeien in een stagnerende markt.”

Meer weten?

Mocht u binnenkort moeten herfinancieren, willen uitbreiden of bent u geïnteresseerd waar uw kansen liggen, dan is het zeker zinvol dat we eens kennismaken. Credion heeft de beschikking over ruim veertig verschillende bronnen van geld. Dit zijn onder andere binnen- en buitenlandse banken, lease- en factoringmaatschappijen, crowdfunders en 
investeerders. Door deze vele verschillende bronnen van geld en het gezamenlijk financieringsvolume zijn wij in staat meer bedrijfs-financieringen te realiseren dan wie ook. «

www.credion.nl

Naar alle berichten van Credion terug

Reacties op dit bericht

Reactie plaatsen? Log in met uw account.