Maatwerk in E-fulfilment

20 maart 2019 11:24

Maatwerk in E-fulfilment

E-commerce en online retail zijn sterk groeiende markten in de regio Arnhem. Arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor biedt ondernemers een compleet pakket dienstverlening op het gebied van e-fulfilment. Het mes snijdt aan twee kanten: de Scalabor-medewerkers kunnen laten zien wat ze in huis hebben en de e-commerce ondernemers worden zodanig ontzorgd dat zij zich kunnen richten op groei.

Om en nabij de 3000 mensen werken er bij Scalabor, het arbeidsontwikkelbedrijf voor gemeenten in Midden-Gelderland. De inzet is er op gericht om mensen met een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking te begeleiden naar een zo passend mogelijke arbeidsplaats. Scalabor werkt namens negen Gelderse gemeenten: Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Rheden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar. “Onze mensen kunnen veel meer dan alleen zakjes plakken,”, vertelt divisiemanager productie Cantor Barten. “De wereld verandert en wij veranderen mee. Zo zijn we vorig jaar begonnen met onze e-fulfilment afdeling. Daarbinnen verrichten we uiteenlopende activiteiten zoals labels printen, orders picken, het verzendklaar maken en retourafhandeling. Dat doen wij voor een scala aan webshopbedrijven. We zijn met de nieuwe dienstverlening begonnen omdat er zich in de regio Arnhem steeds meer warehouses en logistieke dienstverleners vestigen, het is een van de sterkst groeiende markten. Als arbeidsontwikkelbedrijf maken wij ons sterk voor de ontwikkeling van de kennis en kunde van onze medewerkers zodat zij onder andere inzetbaar zijn in de logistieke dienstverlening. Een en een is twee: wij verbinden werk met talent & talent met werk. Onze nieuwe dienstverlening maakt het uitbesteden van het logistieke proces laagdrempelig en zeer betaalbaar. Voor webshopeigenaren en e-commerce ondernemers betekent het een forse besparing in zowel tijd als kosten.”

PostMasters

Een van de eerste bedrijven die Scalabor al snel wist te vinden, was webshop Vinoos. Cantor Barten: “Vinoos biedt een assortiment eetbare wijn in de vorm van exclusieve winegums. Wij pakken voor hen de winegums in onder geconditioneerde omstandigheden – dat is in een voedselveilige omgeving - , bestickeren de bestellingen en pakken het in. Het Arnhemse bedrijf PostMasters van Thomas van der Lubbe verzorgt vervolgens de verzending van de pakketjes. Zij zijn specialist in de verzorging van post en pakketten. Door samen te werken met PostMasters zijn wij in staat om een compleet dienstenpakket aan te bieden: van webshoporder tot de uiteindelijke aflevering in zowel het binnen- als het buitenland.”

Pick up point

De samenwerking met PostMasters loopt uitstekend. “Ja, aan beide kanten zijn wij tevreden. We denken er nu over om op ons terrein aan de Driepoortenweg een pick-up point te realiseren. De e-commerce wereld zal naar verwachting in de toekomst alleen nog maar groeien. We zitten hier bovendien op een geografisch uitstekende locatie met op korte afstand veel industrieterreinen zoals het IPKW en een zeer dichtbevolkt achterland. Dat biedt volop kansen.”

Sociale ontzorging

Ontzorging op een sociale manier, dat is wat Scalabor voor ondernemers kan en wil betekenen. “Ja, die woorden dekken de lading grotendeels. Door de kennis en kunde van onze mensen in te zetten, kunnen ondernemers zich richten op de groei van hun bedrijf en de bestelprocessen met een gerust hart los en aan ons over laten. Wij werken met korte communicatielijnen en kunnen snel schakelen. In de wereld van e-commerce zijn er veel start-ups. Wij denken vanuit onze ervaring met hen mee. Soms kunnen kleine aanpassingen positieve gevolgen hebben. Als voorbeeld: wij adviseerden een van onze klanten om veranderingen aan te brengen in de grootte van de ordermogelijkheden: van grote zakken met veel verschillende producten naar iets kleinere hoeveelheden met een meer homogene inhoud. De afhandeling van de bestelprocessen loopt nu een stuk soepeler.”

Vitesse

De vraag naar de e-commerce dienstverlening groeit, maar er is bij Scalabor nog ruimte voor nieuwe opdrachtgevers. “We zijn momenteel met diverse partijen in de regio in gesprek, waaronder de Vitesse-webshop en een leverancier van glaswerk. Er gebeuren heel veel mooie dingen. Steeds meer bedrijven en ondernemers omarmen bovendien het sociaal ondernemerschap en daar zijn wij uiteraard heel blij mee. Ondernemers die interesse hebben, nodig ik van harte uit om met ons in gesprek te gaan over de mogelijkheden die wij elkaar te bieden hebben.” Een al langer bestaande samenwerking is er met horeca groothandel Makro in Duiven. Cantor Barten: “Ook afgelopen jaar hebben we samen gewerkt met Makro Kerstpakketten. Makro levert ons de inhoud en onze medewerkers maken er mooie pakketten van.”

Breed inzetbaar

Bij Scalabor werken zo’n 3000 mensen: het zijn arbeidsgekwalificeerde en zeer gemotiveerde medewerkers met een diversiteit aan opleidingsniveaus: van niet geschoolde medewerkers tot mbo- en ook hbo-niveau. “Onze mensen werken in zeer diverse sectoren: van logistieke dienstverlening, de groenvoorziening, de horeca en de beveiliging tot de schoonmaak en de detailhandel. Een gedeelte van deze werkzaamheden gebeurt op de eigen locaties van Scalabor, maar ook steeds meer bij externe opdrachtgevers. Onze medewerkers vind je bij uiteenlopende bedrijven zoals PostNL, Cycloon, Gazelle, schoonmaakbedrijven, Intratuin Arnhem en een kwekerij in Bemmel.” «

Scalabor B.V. Driepoortenweg 35 6827 BP Arnhem Telefoon 026 - 368 52 22 www.scalabor.nl

Tekst: Mathilde Lentjes

Fotografie: Jacques Kok

 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.