Maak fans van jouw klanten!

20 december 2021 09:27

Maak fans van jouw klanten!

Door eerst je eigen medewerkers fan te maken! Want dát is wat alle succesvolle ondernemers doen.

Mijn grootste inzicht in mijn loopbaan als Recruiter en HR Partner:

Het was niet belangrijk hoe goed de mensen waren die ik plaatste, het was belangrijk wát er daarna met ze gebeurde in het bedrijf. Ondernemers die focussen op hun medewerkers halen buitengewoon geweldige resultaten en maken zich geen zorgen om de continuïteit van hun bedrijf.

  • Ze gaan door! Ook wanneer concurrenten stoppen met werven en personeel ontslaan.
  • Hebben ze geen werk voor hun personeel? Dan gaan ze juist nóg meer investeren in hun ontwikkeling.
  • Weet de medewerker niet wáárin hij gespecialiseerd wilt worden? Dan krijgen ze een loopbaancoach.
  • Zelf al zou jij hem faciliteren in tennislessen, zal dit nóg bijdragen aan jouw succes!

‘Klanten komen niet eerst, medewerkers komen eerst, als je goed zorgt voor hun, zullen zij zorgen voor je klanten.’  De legendarische uitspraak van Richard Branson raakt hier precies de essentie. In deze spannende tijd is het belangrijker dan ooit om je te onderscheiden. Dus juist nú, investeer in jouw medewerkers en maak ze fan! Want als je dit niet doet blijf jij personeel, klanten en omzet verliezen. En ook uiteindelijk je bedrijf…

Mensen vinden, binden en behouden wordt in 2022 één van de grootste uitdagingen voor vele MKB-bedrijven! Hoe groot of klein je organisatie is: HR kan er niet meer ‘even bij gedaan’ worden. Het ontwikkelen van je medewerkers is niet zomaar een ‘extraatje’, of een ‘lokkertje’ om mensen mee te binden of te behouden. Het investeren in jouw personeel is een absolute noodzaak voor bedrijfscontinuïteit. Schakel hier een specialist voor in die er écht passie voor heeft! Waar jij een match mee voelt en waar jij op kunt vertrouwen.

Advies op maat

Moet je als ondernemer werken met een HR-partner? Nee, zeker niet.

Zonder navigatie kun jij ook naar een nieuwe plek rijden, maar als je slim bent gebruik je google maps. Soms ongebruikelijk, soms geavanceerd maar succes gegarandeerd en altijd de snelste route!

Wil je meer tips & tricks? Volg mij op LinkedIn

Wil je weten wat de HR-oplossing is in jouw huidige situatie?

Stuur een email naar: Selda@seldacomertuluhan.com

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.