Liemers Ondernemersportaal legt snel de juiste verbinding en is resultaatgericht

12 mei 2020 14:33

Liemers Ondernemersportaal legt snel de juiste verbinding en is resultaatgericht

Sinds het uitbreken van de Coronacrisis zijn er bij veel mensen vragen over de toekomst ontstaan. Dit geldt ook voor ondernemers die vragen stellen als:

  • Hoe betaal ik mijn vaste lasten, maar ook salarissen van mijn medewerkers, terwijl ik weinig tot geen omzet heb?
  • Hoe lang gaan de ontwikkelingen van de coronacrisis effect hebben op mijn onderneming?
  • Vanuit diverse hoeken binnen de overheid wordt hulp aangeboden, maar hoe vind ik mijn weg naar de juiste hulp?
  • Door de coronacrisis heb ik meer werk dan ooit. Hoe kom ik in deze tijd aan gemotiveerde medewerkers die mij snel kunnen ondersteunen?

Op deze en vergelijkbare vragen geeft het Liemers Ondernemersportaal antwoord

Het Liemers Ondernemersportaal is dé vraagbaak voor ondernemers uit de gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar als het gaat over werk en inkomen. Het portaal is een samenwerking van de drie Liemerse gemeenten, RSD de Liemers en Werkgeversservicepunt Midden Gelderland (WSP) en ondernemers uit de regio. ‘Samen kunnen we ondernemers de weg wijzen naar het juiste loket en/of de verbinding zoeken met andere ondernemers die de vragende ondernemers wellicht kunnen helpen. Ondernemersverenigingen zijn enthousiast over het initiatief en informeren hun leden zeer actief,’ zegt Wilfred Hekkers, manager van RSD de Liemers.

Ondernemers in de gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar vinden hun weg steeds sneller naar het Liemers Ondernemersportaal. ‘Ons doel is dat ondernemersvragen snel en doeltreffend worden beantwoord. Daarom krijgt iedereen binnen 24 uur een antwoord. Deze doelstelling wordt momenteel ruimschoots gehaald.’ Hieronder een tweetal voorbeelden van onze dienstverlening:

ABC Zorgcomfort, locatie Wilgenpas

Door de Coronamaatregelen is bezoek op deze locatie niet mogelijk. Het inzetten van een beveiliger was noodzakelijk. De directie van ABC zocht een oplossing voor de langere termijn, ook om de kosten beheersbaar te houden. Door inzet van het Liemers Ondernemersportaal is er een beveiliger geplaatst voorzien van de juiste papieren. Ook is de verbinding gelegd tussen ABC en een payroll organisatie. Een mooi voorbeeld van verbinden en samenwerken, en dat binnen enkele dagen.

De vragen aan het Liemers Ondernemersportaal variëren van het uitleggen van de corona-maatregelen tot heel persoonlijke vragen over het voortbestaan van een bedrijf

De primaire vraag van deze ondernemer was welke regelingen voor zijn situatie het meest van toepassing zijn. Na uitleg van de opties kwam hij zelf tot de conclusie, dat gezien zijn persoonlijke situatie, het stoppen van zijn bedrijf mogelijk de beste optie is. Deze ondernemer is doorverwezen naar Over Rood om daar in een persoonlijk adviesgesprek met een deskundige de mogelijkheden te bespreken. Het is aan de ondernemer zelf of hij daar gebruik van maakt.

Contact met Liemers Ondernemersportaal

Heeft u ook een vraag over werk en inkomen in deze onzekere tijd veroorzaakt door het Coronavirus? Of herkent u zich in deze voorbeelden? Schroom dan niet en stel uw vraag. Uw vraag wordt altijd vertrouwelijk behandeld en wordt nooit in relatie gebracht met een eventuele ondersteuning die u heeft gekregen van de overheid. De inzet van het Liemers Ondernemersportaal is gratis.

Stel uw vraag op www.rsddeliemers.nl/liemers-ondernemersportaal. Wij nemen op binnen 24 uur (op werkdagen) contact met u op.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.