Laat het zoeken naar professionals over aan professionals

26 juli 2022 13:16

Laat het zoeken naar professionals over aan professionals

Spanning op de arbeidsmarkt

Het valt vandaag de dag niet mee om geschikt, goed gekwalificeerd personeel te vinden. Anno 2022 is er op de arbeidsmarkt in het algemeen meer vraag dan dat er aanbod is. Enerzijds komt dat door het aantrekken van de economie. Toen de coronacrisis begin 2022 over het hoogtepunt heen was begon de werkelijkheid zich af te tekenen op de banenmarkt. Met name de sectoren als zorg, bouw en techniek hebben een structureel tekort aan goed personeel. Als je als ondernemer in een van deze sectoren werkzaam bent, kun je er over meepraten. Aan de andere kant is de arbeidsmarkt volop in beweging. Mensen zien hun kansen, willen aan het werk of vinden dat het nu de tijd is om een belangrijke stap in hun carrière te doen.

Executive search door een professionele headhunter

Tegelijk is er de onzekerheid, zeker bij hoger geschoold personeel. Deze professionals hebben die zekerheid nodig. De levensstandaard ligt hoger. Er moet een hypotheek betaald worden, er zit geld in beleggingen en er wordt geld opzij gezet voor de studie van de kinderen. De wil is er, maar dat extra zetje is nodig. Dan is een goede headhunter onmisbaar. Een professional die precies weet wat er speelt op de arbeidsmarkt en de pijnpunten, kansen en het bereik kent van de kwalitatieve top van de markt. Zit je met je onderneming dicht bij de scale-up fase en zoek je inmiddels een goed managementteam waaraan je taken gaat delegeren? Ga dan niet zelf je kostbare tijd besteden aan het zoeken naar academisch geschoold personeel, maar laat een executive search doen via een professionele recruiter.

De juiste match tussen werkgever en werknemer

Waar een headhunter voorheen nog weleens gezien werd als ‘iemand’ die personeel wegkaapte bij bedrijven, zo is het tegenwoordig meer het begeleiden van professionals en het bemiddelen tussen bedrijven en hoog gekwalificeerd, naar een nieuwe baan zoekend personeel. Inderdaad wordt er door de gespecialiseerde recruiter ook gezocht naar mensen die misschien niet de intentie hebben om te veranderen van baan. Het is de headhunter erom te doen dat hij of zij een zo goed mogelijke match vindt tussen jouw onderneming en je toekomstige werknemer met precies díe specifieke branchekennis.

Talentpool

Spanning op de arbeidsmarkt. Het is zowel een vloek als een zegen. Economische voorspoed vraagt om de juiste mensen. Voor jou als ondernemer liggen er kansen om hoogopgeleid personeel aan te trekken en aan je te binden met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Laat het zoeken naar de juiste match dan wel over aan een professionele headhunter. Zij hebben toegang tot een gevarieerde internationale talentpool van tienduizenden professionals. Dat bespaart je tijd en uiteindelijk geld. Alleen de sollicitatiegesprekken mag je zelf voeren.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.