Laadpaal plaatsen bij kantoor: voordelen & tips

16 maart 2023 10:56

Laadpaal plaatsen bij kantoor: voordelen & tips

Elektrisch rijden wordt steeds populairder, en daarmee groeit ook de behoefte aan laadpalen. Als bedrijfseigenaar kun je het je klanten en werknemers makkelijker maken door een laadpaal bij het kantoor te plaatsen. Hiermee stimuleer je duurzaam rijden en draag je bij aan een groenere toekomst.

Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van het plaatsen van een laadpaal bij het kantoor? En waar moet je op letten bij de installatie van een laadpaal? In dit artikel zetten we alles op een rijtje.

Voordelen van het plaatsen van een laadpaal bij kantoor

Het plaatsen van een laadpaal bij kantoor heeft diverse voordelen. Zo zorgt het voor tevreden medewerkers die met een gerust hart hun elektrische auto kunnen opladen tijdens werkuren. Dit kan het aantal verloren werkuren verminderen omdat medewerkers hun auto elders moeten opladen.

Bovendien laat het als bedrijf zien dat je duurzaamheid belangrijk vindt en draag je bij aan het verminderen van CO2-uitstoot. Daarnaast kan het plaatsen van een laadpaal een positief effect hebben op de waarde van het kantoorpand.

Tips voor het plaatsen van een laadpaal bij kantoor

Het plaatsen van een laadpaal bij kantoor is geen ingewikkeld proces, maar er zijn wel enkele tips die van pas kunnen komen. Zo is het belangrijk om de juiste locatie te kiezen voor de laadpaal, zodat deze goed bereikbaar is voor de medewerkers en de kabels geen obstakel vormen.

Daarnaast is het van belang om te kijken naar het type laadpaal dat geschikt is voor de elektrische auto’s van de medewerkers. Het is ook aan te raden om een laadpaal te kiezen met een hoog vermogen om sneller op te laden. Vergeet tenslotte niet om een goede installateur te kiezen om ervoor te zorgen dat de laadpaal correct wordt geïnstalleerd.

De populariteit van elektrisch rijden

Elektrisch rijden wordt steeds populairder en dat betekent dat het aantal laadpalen ook zal toenemen. Naar verwachting zal in de toekomst het aantal snelladers verder toenemen. Dit zijn laadpalen die het mogelijk maken om binnen een korte tijd een elektrische auto op te laden. Het is daarom belangrijk om als bedrijf voorbereid te zijn op deze ontwikkelingen en mee te gaan met de tijd. Een laadpaal plaatsen bij kantoor kan hierbij een goede stap zijn om duurzaamheid te bevorderen en als bedrijf voorop te lopen in deze ontwikkelingen.

Een laadpaal bij het kantoor kan veel voordelen opleveren voor zowel klanten als werknemers

Door te investeren in duurzaamheid toon je als bedrijf dat je een maatschappelijk verantwoorde onderneming bent. Bovendien kun je met een laadpaal bij het kantoor de reistijd van werknemers verkorten en klanten aantrekken die anders wellicht niet voor jouw bedrijf hadden gekozen.

Bij het plaatsen van een laadpaal is het wel belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, zoals de locatie en de correcte installatie van de laadpaal. Zo kun je optimaal gebruikmaken van de voordelen die een laadpaal met zich meebrengt. Vergeet niet dat het belangrijk is om een professionele installateur te vinden om ervoor te zorgen dat de laadpaal correct wordt geïnstalleerd en voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

X

Ga je nu al weg?

Wij willen graag nog wat met je delen. Hét Ondernemersbelang bestaat namelijk 20 jaar en dat gaan we vieren. Ga naar deze pagina en ontdek het!

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.