Kooi Camerabewaking gelooft heilig in samenwerking

1 mei 2023 11:02

Kooi Camerabewaking gelooft heilig in samenwerking

Klaas IJkema, Key Accountmanager Benelux: “Voor ons ligt de kracht van samenwerking vooral in verbinding. Een brug slaan tussen wederzijdse wensen.”

De mobiele camera’s van Kooi Camerabewaking houden momenteel een oogje in het zeil bij een grote opvanglocatie voor vluchtelingen. Daarbij ondersteunen de Units For Observation (UFO) het werk van de beveiligers van beveiligingsbedrijf Cruon. Klaas IJkema, Key Accountmanager Benelux van Kooi: “Met onze UFO kunnen we door samen te werken bedrijven helpen met tijdelijke beveiliging.”

In steeds meer branches zien we behoefte aan onze camerasystemen ter ondersteuning van producten of diensten. Kooi Camerabewaking denkt graag mee. Hoe kunnen onze technische oplossingen als de UFO en de RED de uitdagingen en doelstellingen van andere bedrijven helpen realiseren? “Doordat bedrijven vakkundig personeel niet kunnen leveren, kunnen wij hen een alternatief aanbieden: onze UFO,” vertelt IJkema.

Live view

Beveiligingsbedrijf Cruon is al geruime tijd partner van Kooi. Ook bij de opvanglocatie voor vluchtelingen werken ze samen. IJkema: “Wij hebben hier nu rondom het pand vijf camera’s geïnstalleerd met live view. De beveiliging kan dus 24/7 om het hele pand kijken. De beveiliger hoeft dan niet meer zijn ronde te doen maar kan gericht acteren op de beelden.” Een effectieve combinatie, zo blijkt. “De beveiliger kon op de beelden van de UFO zien dat verdachte personen in auto’s rond het pand cirkelden. Nadat de bewaker hen een paar keer had aangesproken, waren ze binnen een paar weken verdwenen.”

Samenwerkingspartners 

Diefstal en vandalisme zorgen jaarlijks nog steeds voor miljoenen euro’s schade. Goede beveiliging van projecten of terreinen met mobiele camerabewaking voorkomt schade en extra vertraging. Bij Kooi worden dagelijks tientallen mobiele camerasystemen gebouwd die vervolgens hun weg vinden naar bouwplaatsen, windmolenparken en zonnevelden in binnen- en buitenland. Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen werd samenwerking gestart met talentbedrijf Caparis. De vakmensen van Caparis Montage zijn namelijk gespecialiseerd in elektrotechniek en het uitvoeren van montage- en assemblagewerkzaamheden. Alex Bonnema, bestuurder van Caparis: “Wij zoeken voor onze mensen werk dat er toe doet. Prachtig dat Kooi hen het vertrouwen geeft en wij dragen zo mooi ons steentje bij aan een veiligere wereld.”

Trots op de samenwerking tussen Capris en Kooi. V.l.n.r.: Alex Bonnema (bestuurder Caparis), Durk Spoelstra (projectmanager techniek Caparis), Tsjalling Dijkstra (Group manager operations Kooi) en Erik Kort (COO Kooi). 

Overheid

Zo werkt Kooi samen met meerdere beveiligingsbedrijven maar ook met Bouwhekken Nederland. En binnenkort schuift IJkema weer aan bij de Rijksoverheid. “De combinatie van mens en techniek die elkaar versterken wordt steeds bekender. Ook vaker bij overheden.” Natuurlijk zal hij dan ook vertellen over de effectiviteit van de UFO en de vaste prijzen zonder bijkomende kosten achteraf. “Mijn functie is om de onbekende markt bekend te maken. Een relatie aangaan met bedrijven en die uitbouwen tot een mooie samenwerking geeft mij veel voldoening. Tenslotte levert een samenwerking alleen maar winnaars op.”

Samen kom je verder

De komende jaren wil Kooi nog meer toenadering zoeken tot bedrijven die ook de meerwaarde van samenwerken toejuichen. “Het gaat daarbij vertrouwen, heldere communicatie en gezamenlijk succes,” aldus IJkema. “Voor ons ligt de kracht van samenwerking vooral in verbinding. Een brug slaan tussen wederzijdse wensen.

Meer weten?

Wilt u weten hoe wij uw kunnen ondersteunen met onze camerasystemen? Neem dan gerust contact op met Klaas IJkema:  +31 6 43 57 16 28

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.