KIWA LANCEERT NIEUW KEURMERK VOOR TOETSING COVID-19 PREVENTIEVE MAATREGELEN

13 mei 2020 12:16

KIWA LANCEERT NIEUW KEURMERK VOOR TOETSING COVID-19 PREVENTIEVE MAATREGELEN

Nu Nederland een aantal coronarestricties heeft versoepeld, zoeken bedrijven en organisaties naar manieren om hun activiteiten in de ‘anderhalvemeter-samenleving’ op een verantwoorde en veilige manier voort te zetten. Om hen hierbij te helpen, heeft Kiwa een keurmerk geïntroduceerd voor organisaties die hun preventieve maatregelen tegen COVID-19 willen laten toetsen op basis van nationale en internationale regelgeving en aanvullende brancherichtlijnen. Center Parcs laat al haar parken in Nederland en België, inclusief de Sunparks parken, als eerste onafhankelijk door Kiwa laten toetsen om te kunnen aantonen dat alle maatregelen zijn getroffen om de kans op besmetting met het coronavirus te beperken.

De uitbraak van COVID-19 heeft wereldwijd grote gevolgen voor de manier waarop mensen werken, recreëren en hun sociale leven inrichten. Nu veel landen als onderdeel van hun strategie een aantal coronamaatregelen hebben versoepeld, pakken veel organisaties in binnen- en buitenland de draad weer op. Zij zoeken naar mogelijkheden om de bedrijfsvoering voort te zetten op basis van de gezondheidsrichtlijnen die de nationale autoriteiten of specifieke sectoren hiervoor hebben gesteld. Kiwa’s keurmerk voor COVID-19 preventiemaatregelen helpt daarbij. Als onderdeel van de toetsing voert Kiwa periodiek een beoordeling uit waarbij alle protocollen en preventiemaatregelen worden gecontroleerd. Als de maatregelen voldoen aan de geldende richtlijnen om verspreiding van COVID-19 te voorkomen, resulteert dit in een conformiteitsverklaring van Kiwa.

Center Parcs is de eerste organisatie die zich door Kiwa laat keuren. Hiermee wil zij toetsen of zij voldoet aan alle richtlijnen die de nationale autoriteiten en hun eigen organisatie hebben gesteld om de verspreiding van het virus in te dammen en de kans op besmetting te beperken. “Met dit keurmerk kunnen Center Parcs en Sunparks straks aan hun gasten laten zien dat zij alles in het werk hebben gesteld om een veilig verblijf in hun vakantieparken mogelijk te maken. Zodra op basis van een onafhankelijke toetsing door Kiwa kan worden aangetoond dat Center Parcs en Sunparks in Nederland en België de nodige voorzorgsmaatregelen hebben getroffen, kunnen zij bezoekers het vertrouwen geven dat zij gebruik kunnen maken van hun accommodaties, faciliteiten, zwembaden en restauratieve voorzieningen. We zijn blij dat we hieraan een bijdrage mogen leveren”, vertelt Denise IJsselstijn, [Internationaal Sales & Business Development] van Kiwa.

Geschikt voor vrijwel alle organisaties

Doordat de COVID-19 richtlijn gebaseerd is op de structuur van internationale ISO-normen kan het Kiwa-keurmerk uitstekend worden gecombineerd met andere managementsystemen. Het keurmerk voor COVID-19 preventiemaatregelen is geschikt voor vrijwel elke organisatie: van hotels, winkels, sportscholen, musea en andere (openbare) organisaties tot schoonmaakbedrijven, ziekenhuizen en verzorgingstehuizen.

Kiwa

Sir Winston Churchilllaan 273, 2288 EA Rijswijk

info@kiwa.nl

+31 (0)88 998 44 00

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.