Kapitaal vrijmaken in coronatijd

28 oktober 2020 14:15

Kapitaal vrijmaken in coronatijd

Voldoende liquiditeit: die behoefte kan, zeker nu, snel urgent worden. Met Sale & Lease Back wordt werkkapitaal snel vergroot. “Dit is een oplossing waarvan de banken zeiden ‘die had ik ook gekozen’.”

Financieel adviseurs die actief zijn in het MKB zien het vaak voorbij komen: ondernemers met een tekort aan liquide middelen om investeringen in nieuw materieel te kunnen voorfinancieren. Of om bijvoorbeeld een mindere periode door te komen. Hoe kan een ondernemer in zijn of haar liquiditeitsbehoefte voorzien om groei te realiseren en waar kan men daarvoor terecht? Bij de bank kan men al lang niet altijd meer aankloppen en in de praktijk wordt een voorgestelde financieringsvraag dus niet volledig ingevuld.

Sale & Lease Back voor zwaar materieel

Beequip“Bij Beequip zijn we daarop ingesprongen door ondernemers de mogelijkheid te bieden om zwaar materieel aan ons te verkopen en terug te leasen”, vertelt Eva Herrenauw. Zij is bij Beequip  actief als Programma Manager Broker Partners. “Deze financieringsvorm heet Sale & Lease Back. Zo maak je snel kapitaal vrij, bijvoorbeeld voor financiering van overnames of om eigen vermogen in te brengen bij de aankoop van vastgoed.” De financieringsvorm vereist dat Beequip alles moet weten van het materieel. Want: hoe kun je een tweedehands vloot verkopen als je niet weet wat het waard is? “Daarom werken wij alleen maar met mensen uit de industrie: zij weten van iedere machine precies hoe snel die slijt en hoe groot de vraag er naar is in de markt van gebruikt equipment. Daardoor kunnen we naast nieuwe ook gebruikte graafmachines leasen, vrachtwagens leasen of ander materieel. Dat is uniek in het financieringslandschap.”

Hoe werkt een Sale & Lease Back aanvraag?

“Beequip biedt een programma voor financieel adviseurs, zij kunnen altijd en overal een lease calculatie maken voor hun klanten”, vertelt Eva. Een voorbeeld is Auxilium, een groot netwerk voor financieel adviseurs. Zij signaleren in de markt dat adviseurs ten opzichte van vroeger genoodzaakt zijn om steeds breder te kijken om de puzzel op te lossen. In Beequip vinden zij voor bepaalde financieringsvragen een partner die verder kijkt. “Bijvoorbeeld wanneer ze op zaterdagochtend langs gaan om de machines te bekijken, omdat dat het moment is waarop ze stil staan.”

Een Sale & Lease Back aanvraag kent 4 stappen. “Makkelijk toch? Zo snel kun je dus kapitaal vrijmaken”, lacht Eva. “We vertellen het stap voor stap in de whitepaper over kapitaal vrijmaken die we hebben ontwikkeld voor onze broker partners.”

Ook kapitaal vrijmaken met Beequip? Neem contact op voor de mogelijkheden.

Beequip

Willemskade 18

3016 DL Rotterdam

Tel. 010 – 340 08 44

Email kapitaal@beequip.nl

www.beequip.nl/adviseurs

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.