Kantoor verduurzamen: deze veranderingen kun je doorvoeren

8 maart 2024 09:09

Kantoor verduurzamen: deze veranderingen kun je doorvoeren

Ben je werkzaam in een kantoor en wil je hier een aantal veranderingen doorvoeren, met het oog op duurzaamheid? Dan kun je aan een aantal veranderingen denken. Zo zijn er grote veranderingen die je kunt doorvoeren, maar ook met kleine aanpassingen kun je het verschil maken. Om je wat inspiratie te geven, staan hieronder een aantal tips voor je opgesomd.

Tip 1. Manier van verwarmen

Op kantoor wil je het natuurlijk niet te koud hebben, maar ook niet te warm. Een fijne temperatuur is daarom een must. Het is belangrijk om eens stil te staan hoe je de kantoorruimte verwarmt. Als dit bijvoorbeeld door middel van gas is, kun je eens nadenken of dat anders kan. Denk eens aan het verwarmen van het kantoor door middel van een airco. Een airco kopen voor op kantoor levert veel voordelen op. Je kunt namelijk niet alleen de ruimte verwarmen met een airco, maar ook in de zomermaanden verkoelen. En dat is ideaal. Bovendien kun je zo een fijn binnenklimaat regelen zonder dat je gebruik hoeft te maken van het gas. Neem eens een kijkje bij de airco webshop en ontdek wat de mogelijkheden zijn.

Tip 2. Zuinig omgaan met energie

Naast dat je kijkt naar de manier van verwarmen, is het ook slim om te kijken naar jouw energierekening. Hoeveel energie verbruik je eigenlijk op kantoor? Wellicht kan dat wel een stuk beter. Zo kun je bijvoorbeeld overwegen om zélf energie op te wekken, zodat je minder hoeft af te nemen van de energieleverancier. Dit kun je doen met bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak van het kantoor.

Daarnaast zijn er nog veel meer aspecten waar je op kunt letten als het gaat om besparen op energie. Denk bijvoorbeeld aan het uitdoen van de lampen en de computerschermen wanneer het vijf uur is geweest. Ook is het natuurlijk belangrijk om de airco alleen op de momenten aan te zetten wanneer dat nodig is.

Tip 3. Zo min mogelijk afval

Op kantoor is er altijd wel sprake van afval. Toch is het belangrijk om dit afval zo veel mogelijk te beperken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat iedereen op kantoor een eigen mok heeft, zodat er niet onnodig gebruik wordt gemaakt van wegwerpbekertjes. Worden er ook regelmatig boodschappen gedaan? Zorg er dan ook voor dat er boodschappentassen op kantoor liggen, zodat je deze niet meer hoeft aan te schaffen. Let ook op producten met zo min mogelijk verpakkingsmateriaal. Op deze manier kun je ook het afval verminderen. Het afval dat je wél hebt op kantoor, moet natuurlijk goed gesorteerd worden.

Tip 4. Duurzaam interieur

Een gezellig sfeertje op kantoor is erg belangrijk. Hierbij speelt het interieur ook een grote rol, aangezien het interieur een bepaalde uitstraling geeft. Naast dat het interieur bijdraagt aan een bepaalde sfeer, is het natuurlijk ook praktisch. Zo moet je een bureau hebben om aan te werken en een fijne ergonomische stoel om op te zitten. Wat dit betreft kun je ook duurzame keuzes maken. Zo kun je bijvoorbeeld tweedehands meubels aanschaffen, wat ook een manier is om een steentje bij te kunnen dragen aan het milieu.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.