Jouw thuiskantoor perfect inrichten? 4 tips!

27 januari 2021 09:50

Jouw thuiskantoor perfect inrichten? 4 tips!

Stel je voor dat je een plek thuis hebt waar jij ongestoord kunt werken en je ding kunt doen. Een plek waar je alles bij de hand hebt en de wifi zo goed is dat je met 100 man tegelijk zou kunnen videobellen. Als ondernemer is het van belang dat je een lekker thuiskantoortje hebt. Toch wordt de waarde van deze plek onderschat. Te veel thuiswerkenden werken nog noodgedwongen aan de keukentafel. Wil jij thuis jouw eigen kantoor inrichten? Volg dan onderstaande tips.

Ga voor een goede stoel

De juiste houding is belangrijk. Het lijkt misschien wel dat je prima op een eetkamerstoel kunt werken, toch is niets minder waar; op den duur zul je last krijg van je rug en/of nek. Kies daarom voor een goede bureaustoel die je houding bevordert en je rug ondersteunt.

Zet een plant neer

Een beetje groen zorgt niet alleen voor een beetje extra gezelligheid, een plant in je thuiskantoor heeft ook een positieve werking op je concentratie en gezondheid. Planten zorgen er namelijk voor dat de lucht in jouw kamer wordt gezuiverd. Daarnaast zorgen planten ervoor dat je minder stress ervaart. Vooral een plantje op je bureau zorgt voor een kalmerend effect. Uit onderzoek blijkt dat werkende mensen 15% productiever zijn wanneer ze in een ruimte met planten werken.

Geschikte verlichting

Omdat het aantal uren daglicht met name in de wintermaanden beperkt is, is het goed om geschikte verlichting aan te schaffen voor jouw thuiskantoor. Vooral met kantoorwerk wordt er van een desktop pc of laptop gebruikgemaakt. Zorg dat het licht van je laptop of pc niet het enige licht is dat je hebt. Hierdoor kun je hoofdpijn krijgen.

Wil je het helemaal goed doen? Kies dan voor indirecte verlichting. Het licht wordt daarbij naar boven uitgestraald en via het plafond diffuus gereflecteerd. Dat resulteert in een sfeervolle, nagenoeg schaduwvrije verlichting met niet te veel contrasten en weerspiegelingen. Daarnaast is daglicht natuurlijk de beste soort verlichting. Plaatst je bureau in de buurt van een raam. Zorg wel voor goede zonwering, zodat de zon jouw werk niet belemmert.

Bescherm je vloer

Tijdens het werk schuif je veel met je stoel. Dit kan voor een vervelend geluid zorgen, dat als storend kan worden ervaren. Daarnaast kan het schuiven van je stoel je vloer beschadigen en dit wil je natuurlijk voorkomen. Beschik jij over een harde gladde vloer zoals laminaat? Dan zorgen stoelviltjes ervoor dat het geluid van het schuiven wordt gedimd en hiermee kan beschadiging worden voorkomen.

Heb jij juist een harde ruwe vloer? Kies van voor stoelwielen. Wielen zorgen er nu eenmaal voor dat je lekker kunt bewegen. Daarnaast zorgen bureaustoelen voor het echte kantoor gevoel. Meubelwielen hebben als voordeel dat ze het schuiven makkelijker maken, en dat je dan geen krassen achterlaat. Daarnaast zorgen ze voor geluiddemping. Wel zo fijn als je niet de enige bent die thuis aan het werk is.

Met deze 4 handige tips zorg jij ervoor dat je zorgeloos kunt thuiswerken. Veel succes.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.